Endüstri İşletme Mühendisleri kurultay hazırlığında

Kısa adı ÇÜEMM olan Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Mezunları Derneği'nin gayretleri ile bir süredir yapılan çalışmalar ile 400 endüstri mühendisinin örgütlü oluşumu haline dönüşen Endüstri İşletme Mühendisleri Komisyonu, 6-7 Aralık 2019'da kurultay yapma kararı aldı.

Kısa adı ÇÜEMM olan Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Mezunları Derneği’nin gayretleri ile bir süredir yapılan çalışmalar ile 400 endüstri mühendisinin örgütlü oluşumu  haline dönüşen Endüstri İşletme Mühendisleri Komisyonu, 6-7 Aralık 2019’da kurultay yapma kararı aldı.
Makine Mühendisleri Odası’nda alt birim olarak örgütlenen 400 civarındaki Endüstri Mühendisi’nin şuan Endüstri İşletme Mühendisleri Komisyon Başkanlığı görevini sürdüren Serhat Kanepeci, her iki yılda bir kurultay düzenlediklerini ve Adana Kurultayı’nın da düzenlenmesi için aylık toplantılarını sürdürdüklerini ifade etti. Kanepeci, ‘akıllı fabrikalar, endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm’ konularında bildiri çağrısı yapacaklarını kaydedip ‘Tüm firmalar, akademisyenlere bu anlamda çağrılar yapılarak bu konular masaya yatırılacak. Bu kurultay bölgeye önemli katkılar sağlayacaktır. Bu bilinci oluşturmak için gayret içindeyiz’ dedi.
Başkan Serhat Kanapeci, Makine Mühendisleri Odası’nda kendilerine bu fırsatı tanıyan Başkan Hasan Emir Kavi’ye de teşekkürlerini iletip ‘600 kişilik bir kurultay katılımı bekliyoruz. Türkiye’de ilk defa ÇÜEMM adı altında bir dernek kurup endüstri mühendislerini bir çatı altında topladık. 2011 yılında kurulan bur dernek ile bugünlere kadar geldik. Üniversite bünyesindeki bu dernek ile oda, sanayi odası, üniversite işbirliği içindeyiz. ÇÜ’nün Endüstri Mühendisleri Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Ali Kökengül’e de destekleri için teşekkür ediyoruz. Kurultay düzenleme kurulu toplantılarımız sürüyor’ dedi.