Enerji-SA bunu yapmasa!

Sayaç okumayarak 3 aylık ortalamaya göre fatura çıkaracaklar

Sabancı Gurubuna bağlı olarak hizmet veren Enerji-SA’nın korona virüs nedeniyle sayaç okuma görevlilerini konut ve işyerlerine göndermeyerek son 3 aylık elektrik ve doğalgaz faturalarının ortalamasına göre faturalandırma yapma kararı toplumda tepkilere neden oldu.
 
3 AY FATURA DÜZENLEMESİNİ ERTELEYİN
 
Kış mevsiminden çıkan, ev ve konutlarında kalorifer yakmayan, klima çalıştırmayan insanlar kış ayının yüksek faturalarının ortalamasına göre fatura ödemek zorunda kalınca isyanlar çığ gibi yükseldi. Son üç aylık dönemi mi yoksa bir yıl önceki aynı dönemde kullanılan sarfiyatları mı baz alacağı dahi netleşmeyen Enerji-SA’ya çağrıda bulunan Adanalılar “Böyle yaparsanız yanarız. En iyisi üç ay fatura düzenlemeyin ve sonrasında faturaları tahsil edin’ şeklinde görüş beyan ettiler.
 
KONU ÇIĞIRINDAN ÇIKTI, YURTTAŞI DÜŞÜNÜN
Bu arada Enerji-SA’nın elektrik faturalarını tahsil etmek için abonelerine mesajlar göndererek virüs dönemi öncesindeki uygulamalarını yapacağını hatırlatması da Adanalıların tepkilerine den oluyor. Fatura ödeme merkezleri olarak bilinen bankaların, PTT şubelerinin kapalı ve tahsilat yapmamalarından dolayı da faturalarını ödeyemeyen aboneler, ‘TEDAŞ döneminde uygulama daha iyiydi. Özel sektöre geçti konu çığırından çıktı. Özel sektör gözünü paraya dikmiş. Bütün hedefi para kazanmak. Yurttaşı düşünen yok” diyerek sert tepki gösterdiler.

enerjisa sayaç