Eraslan: Allah iyilik yapanları sever

Adana İnsani Yardım Derneği Başkanı Mahmut Eraslan gazetemizi ziyaret ederek Kurban Bayramı'nda insanların yapacakları bağışlar ile yardım kampanyalarını sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Eraslan, 'İHH olarak temel ilkemiz ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaktır' dedi.

Adana İnsani Yardım Derneği Başkanı Mahmut Eraslan gazetemizi ziyaret ederek Kurban Bayramı’nda insanların yapacakları bağışlar ile yardım kampanyalarını sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Eraslan, “İHH olarak temel ilkemiz ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaktır” dedi.
İHH OLARAK HER YERDE YİZ
Adana İHH’nın, İHH ile beraber her yıl Kurban Bayramında Türkiye’de ve dünyanın 120 farklı noktasında kurban organizasyonları yapmakta olduğuna işaret eden Başkan Eraslan, “Bağış alınan kurban hisseleri, İslami usullere göre bağışçının rızası doğrultusunda kesilmekte olup ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Ağırlıklı olarak Suriye, Filistin, Irak, Lübnan, Ürdün, Patani, Myanmar, Moro, Pakistan, Afganistan, Darfur ile Somali gibi kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapıldı. İHH ekipleri, Müslümanların azınlıkta olduğu Nepal, Srilanka, Surinam, Vietnam, Küba, Haiti ve Kamboçya ülkelerine de gitti.” dedi.
İHH’NIN YANINDA YER ALIN
Eraslan, İHH olarak arama kurtarma ekipleriyle önemli bir hizmete de imza attıklarını kaydederek “Mültecilere yardım kampanyaları düzenliyoruz. Yetimlerin yanında olmaya çalışıyoruz. İnsanlara hizmet etmek, onların en kötü anlarında yanlarında olmak bize mutluluk veriyor. İHH olarak temel felsefemiz ‘Allah iyilik yapanları sever’ olmuştur. Vatandaşlarımızı imkanları dahilinde Kurbanlıklarını bağışlamaları konusunda çağrımızı yenilemiş olalım. Lokmasını paylaşan hayırsever vatandaşlarımıza kurban bağışları konusunda İHH’nın yanında yer almalarını isteyelim” sözleriyle çağrısını yeniledi. Eraslan, yerel basını da önemsediklerinin altını çizdi.