Erbakan'ın köyüne talk yapıldı

Rahmetli Erbakan'ın dedesinin köyü olan Saimbeyli'nin Tülü Köyü'ne Tanıtma TAK'ı yapıldı.

Başbakanlık görevinde de bulunarak Türk siyasi hayatında önemli bir kişilik olarak bilinen Rahmetli Necmettin Erbakan’ın dedesi Hüseyin Efendi’nin yaşadığı Saimbeyli’nin Tülü Köyü’nün girişine Belediye Başkanı Şahin Gökçe tarafından bir talk yaptırıldı.
Kozanoğlu Beylerinden gelme olarak bilinen Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dedesinin yaşadığı köyün girişine talk yaptıran Başkan Şahin Gökçe, talk üzerine ‘Necmettin Erbakan’ın köyü’ ifadesini yazdırdı ve bunun unutulmaması, gelecek nesillere aktarılması için böyle bir karar alıp hayata geçirdiklerini ifade etti.
ERBAKAN’IN DEDESİ TARTIŞILMIŞTI
Geçmiş yıllarda Erbakan’ın dedesi Hüseyin Efendi konusunda bir tartışma yaşanıp Erbakan’ın atalarının nazır mı? Oduncu mu? Oldukları yönünde basın toplantıları dahi gerçekleştirilmişti. Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen Emekli Öğretmen ve Tarihçi Mustafa Onar, Erbakan’In dedelerinin nazır olmadığını söylemişti.  Erbakan'ın iki kuşak öncesinde Adana bölgesinde Kozanoğulları'ndan olduğu iddialarına da karşı çıkan Onar, “Bu iddiaların hepsi asılsız, saçmadır. Bir kere Erbakan'ın dedeleri Saimbeyli yöresindendir. Kozanoğulları soy kütüğünde Erbakanlar'ın hiçbirinin adı bile geçmez'' dedi.
HÜSEYİN ONAR’IN İDDİASI
Onar, iddialarını şöyle sürdürdü:“Nazir'in Hüseyin diye oğlu vardı. Daha çok Nazir olarak bilinirdi. Babasının ölümü üzerine Saimbeyli'ye yerleşiyor. Hüseyin eşekleriyle devlet dairlerine, devlet memurlarına odun taşıdığından, Nazir Hüseyin adına ‘Oduncu Hüseyin’ adı da ekleniyor. Dolayısıyla Erbakan'ın dedesi nazır değil, oduncuydu. Oduncudan hiç nazır olur mu? Bazı araştırmacılar Nazir ile Nazır'ı karıştırdığı için hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan Erbakan'ın dedesini Maliye Bakanı diye ortaya atmıştır'' diye konuştu.
NAZIR OLDUĞUNU SAVUNANLAR DA VAR
Bir kısım tarihçiler ise konunun tam aksini savunup Erbakan’ın ataları olan Nazırzadeler Ailesi’nin Haçin’de yaşadığını, Kozanoğulları derebeylik hükümetinin hesap işlerine baktıklarını savundular. Bazı tarihçiler Erbakan'ın dedesinin Kozanoğulları ile 1865’de sürgüne gönderilen Hüseyin Efendi olduğunu savunarak, “Hüseyin Efendi, oğlu Sabri Bey'i padişah tahsisatından verilen maaş ile hukuk mektebinde okutmuş. Sabri Bey hâkim mesleğini yürütmüş. Hatta 1920’deki Haçin savaşlarından önce kısa bir süre Saimbeyli'de görev bile almıştır. Çünkü akrabaları ve ataları Saimbeyli'deydi. Görev gereği Sabri Bey, Sinop'tayken Erbakan doğmuştur'' diyorlar.