ERGÜ'NÜN AKIBETİ NE OLDU?

Tarihler Aralık 2019'u gösterdiğinde Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü hakkında şok iddialar ortaya atıldı. İlçede 2.kez belediye başkanı seçilen Avukat Remzi Ergü hakkında şikayette bulunanlar adliyenin yolunu tuttular. Adana Milletvekili Ayhan Barut ise TBMM'ye soru önergesi vermişti. Şimdi gözler bu gelişmelerin akıbetinin nereye vardığına çevrildi.

Tarihler Aralık 2019’u gösterdiğinde Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü hakkında şok iddialar ortaya atıldı. İlçede 2.kez belediye başkanı seçilen Avukat Remzi Ergü hakkında şikayette bulunanlar adliyenin yolunu tuttular. Adana Milletvekili Ayhan Barut ise TBMM’ye soru önergesi vermişti. Şimdi gözler bu gelişmelerin akıbetinin nereye vardığına çevrildi.
 
İŞTE ŞİKÂYET EDENLER VE SUÇUN İÇERİĞİ
Belediye Başkanı Remzi Ergü’nün ilçedeki bazı etkinlikler için açığı ihaleler ile doğrudan temin yöntemi ile verilen işler dâhil birçok konuda şeffaflık yapmadan belediye ihale görevlisinin annesi ile oğluna ait şirketlere usulsüz olarak devredildiği, belediye memurlarına da zoraki olarak evrakları imzalatmaya mecbur bıraktığı ifade ediliyor. Remzi Ergü hakkında Tufanbeyli İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2019/475 sayılı soruşturma dosyası ile yapılan şikâyeti gerçekleştirenler Bekir Özdemir, Ö. Galip Dönmez, Hasan Demirer, Fuat Gökdemir ve Celalettin Öztürk olarak yer aldılar. Şikâyetin konusu ise irtikâp, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırmak, edinimin iflasına fesat karıştırmak.
“İHALEYİ YAPAN ANNE, İHALEYİ ALAN OĞLU”
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tufanbeyli İlçe Belediyesi ile ilgili yolsuzluk, rüşvet, zimmet ve ihaleye fesat karıştırma iddialarını Meclis gündemine taşıdı ve delilerin karartılmaması açısından görevden alma seçeneğini de hatırlatarak İçişleri Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Milletvekili Barut özetle şunları söylemişti. “Belediyede rüşvet, yolsuzluk, gibi suçların işlendiği iddia edilmektedir. Zimmet, ihaleye fesat karıştırma iddialar arasında yüz binlerce lirayı bulan ihaleler ve doğrudan teminlerin yakın kişilere usulsüz verildiği, yapılmayan işlerin de yapılmış gibi gösterilip belediyenin yani halkın parasının gasp edildiği ileri sürülmektedir. Ayrıca, Belediye İhale Komisyonu Başkanı ile ihaleyi alan kişinin anne - oğul olduğu, bu ikili arasında 34 ihalenin yapılıp 2.5 milyon liralık bir zimmet sağlandığı ifade edilmektedir."