Eserler bırakmak istiyorum

'2023'e ADANA HAZIR' diyerek projelerini tanıtan Hüseyin Sözlü'den açıklamalar geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bir otelde düzenlenen proje tanıtım toplantısında ideallerini ortaya koyup bu kente olan sorumluluğunu yerine getirmek adına çalıştığını ve eserler bırakmak istediğini söyledi. Oldukça geniş katılımın sağlandığı toplantıda Başkan Sözlü, bugüne kadar yaptığı hizmetleri önce davetlilere ve kamuoyuna izletti. Ardından ise yeni döneme ait projelerini bizatihi kendisi tanıttı.
HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ ETAPLARI HAZIRLANACAK
Binlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Adana’ya hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşadığını belirten Başkan Sözlü, kentin ihtiyaçlarını tespit ederek projeleri de buna göre adapte ettiklerinin altını çizdi. Uzman kişilerden, üniversitelerden, STK’ların temsilcilerinden yararlanılarak hazırladıkları projeler arasında Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ikinci ve üçüncü etaplarını yapmayı da hedeflediklerini kaydeden Başkan Sözlü, AR-GE çalışmalarının sonuçlarının da kendilerine yol haritası çizdiğini kaydetti.
NEHİRLERİN KAZANIMI VE TARİHİ KENT PROJESİ
Kentsel yenileme ve dönüştürme çalışmalarını da öncelikleri arasına alan Başkan Hüseyin Sözlü, bu yörede yaşayan insanların yöresel kültürlerini, komşuluk ilişkilerini de geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Seyhan ve Ceyhan Nehirlerinin bu kentin bir değeri olduğunu ve bunu kullanmak adına da suyla buluşan yeni parklar ekleyeceklerini, sahil şeridini turizme açmayı da hedefleri arasına aldıklarını söyleyen Sözlü, ‘Adana’yı ülkemize ve dünyaya tanıtmak bizim önceliğimizdir. Tarihi Kent Adana Projemiz bunun için vardır’ dedi.
ADANALILAR GURUR DUYACAK
Adana’da festivalleri geliştirmek, sosyal faaliyetleri artırmak istediklerini söyleyen Başkan Sözlü, 8 meydan ve 25 ayrı alt proje içeren Tepebağ Projesi ile de Adanalılar’ın gurur duyacakları sonuçlar alacaklarını, bu kenti adli vakalarla anılan bir şehir olmaktan uzak tutarak güzellikleri ile anılan bir şehir yapmayı da hedefleri arasına aldıklarını söyledi. Başkan Sözlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin bu kentin daha güzel ve mutlu olması adına yapacakları hizmetlerde kendilerine destekçi olmalarının da bir şans olduğunu vurguladı.