''Eski İzlerle Yeni Çizgiler'' Projesi tamamlandı

- Mimarlar Odası Adana Şubesi, Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Seyhan Belediyesi işbirliğiyle 30 Ağustos-7 Eylül 2019 tarihlerinde Adana'da gerçekleştirilen 'Tepebağ-Kayalıbağ Ulusal Kent Atölyesi' kapsamındaki çalışmalar tamamlandı.

Mimarlar Odası Adana Şubesi, Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Seyhan Belediyesi işbirliğiyle 30 Ağustos-7 Eylül 2019 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilen “Tepebağ-Kayalıbağ Ulusal Kent Atölyesi” kapsamındaki çalışmalar tamamlandı.
Yaz okulu çalışmaları sonucunda ortaya çıkan çalışmaların sergi ve sunumu 7 Eylül Cumartesi günü Çukurova Kalkınma Ajansı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Tepebağ Höyüğünde bulunan Kayalıbağ Mahallesinde gerçekleştirilen 9 günlük ‘’Eski izlerle yeni Çizgiler Projesi’’ Ulusal Kent Atölyesi çalışmasına değişik üniversitelerden 35 Mimarlık Bölümü öğrencisi ile 14 proje yürütücüsü Akademisyen katıldı. Çalışmada, Türkiye’nin dört bir yanından gelen mimarlık öğrencileri ile birlikte İTÜ Mimarlık Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Ece Önder de yer aldı.

Tepebağ Kent Atölyesi’nin Yaz Okulu'na katılan genç mimar adayları, kente dair 3500 yıllık “İzler”in modern “Çizgiler”le yeniden nasıl yorumlanacağını irdelediler. Çalışma sonunda Kayalıbağ Mahallesinde, tarihi kimliğe zarar vermeden, nasıl bir ışıklandırma yapılabileceğinden, boş alanların nasıl kullanılabileceğine kadar geniş çaplı bir çalışma gerçekleştirildi.
TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün Oda olarak yaz okuluna katkı verirken, hem toplumla ilişkiyi kurmak, hem üyelerle bağı arttırmak hem de öğrencilerle odanın bağını kuvvetlendirmek amacıyla hareket ettiklerini söyledi.
Yaz okulunda birikimlerimizi nasıl değerlendirebilecekleri konusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Tüzün, ‘’Bu çalışmanın kentimize üyelerimize ve öğrencilerimize büyük katkı sunacağına inanıyorum” dedi.
Bu arada,  Yaz Okulu’ndaki çalışmaların önünüzdeki günlerde raporlaştırılarak Seyhan Belediyesine sunulacağı belirtildi.
 
 

Mimarlar Tepebağ eski izler Ece Önder