Eski obezite hastalarını en iyi giysileri anlatıyor

Tüp mide ameliyatıyla zayıflayan ve Adana'da bir partide bir araya gelen eski obezite hastalarının yaşadıkları değişimi en iyi anlatan, eski giysileri oldu

TÜRKİYE’NİN değişik yerlerinde yaşayan ve geçmişte obezite hastasıyken, tüp mide ameliyatıyla zayıflayan 80 kişi, Adana’da bir restoranda düzenlenen partide bir araya geldi. Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük’ün hastalarının organize ettiği partiye, eski obezite hastalarının birçoğu zayıflamadan önce giydikleri pantolon ve etekleri de getirdi. Kimi 45 kilo, kimi 79 kilo zayıflayan hastaların eski giysileri, yaşadıkları değişimi net olarak ortaya koydu. Etkinlikte, 5 ay önce ameliyat olan ve  28 kilo zayıflayan ses sanatçısı Nergis Altındağ sahne aldı.
 
ÖLÜMÜN KIYISINDAYDIM
Adana, Mersin, Kocaeli, İstanbul, Ankara, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin’den gelen eski obezite hastaları buluşmada, kilolu oldukları yıllarda yaşadıkları sıkıntıları paylaştı. Bir hasta “Şeker ve tansiyon hastalıklarım yüzünden ölümün kıyısında yaşıyordum. Kilo verince hepsinden kurtuldum” dedi. Başka bir hasta ise kiloya bağlı şeker nedeniyle ayaklarında yaralar çıktığını ve iyileşmediğini, şimdi ise ayaklarının normale döndüğünü anlattı. Bir başka hasta da uzun yıllar boyunca kiloları nedeniyle, çok mecbur kalmadıkça evden çıkmadığını, şimdi herkes gibi sosyal hayata katıldığını söyledi. Eski obezite hastaları daha sonra, Nergis Altındağ’ın şarkılarıyla keyifli anlar yaşadı.
 
/////KUTUSU/////
DİYETİSYEN DESTEĞİ ALIN
Op. Dr. Erdal Cücük etkinlikte yaptığı konuşmada, tüp mide ameliyatıyla zayıflayan hastaların yapmaları gereken en önemli şeyin, yaşam ve yeme düzenlerini değiştirmesi olduğunu söyledi. Op. Dr. Cücük, “Yüksek kalorili gıdalar tüketmeye devam ederseniz, yenide kilo alırsınız” dedi. Op. Dr. Erdal Cücük, tüp mide ameliyatı olanların en az 2 yıl diyetisyen desteği almalarını önerdi.
 
FOTOĞRAFLARLA İLGİLİ NOTLAR:
1 VE 2 – LEYLA DAĞ: 2 yıl önce ameliyat oldum. Evli ve 2 çocuk annesiyim. Ameliyattan önce 153 kiloydum, 79 kilo verdim. Şimdi 74 kiloyum
3 – FADİME ATEŞ: 165 kiloyken tüp mide ameliyatı oldum. 85 kilo vererek 80 kiloya indim. Benim gibi ameliyatla zayıflayan Ahmet Dolu’yla geçen ay evlendim.
4 ve 5 – SEVGİ CAN: 120 kiloyken 2 yıl önce ameliyat oldum. 55 kilo verdim ve şu anda 65 kiloyum.
6 – ELİF GÜRAY ALEVOĞLU: 17 ay önce ameliyat oldum. 125 kiloydum. 52 kilo vererek 73 kiloya indim.
7 – SELÇUK ELÇİN: 168 kiloyken Haziran 2017’de ameliyat oldum. 70 kilo verdim. Şimdi 98 kiloyum.
10 – NESLİHAN DEMİREL: 8 ay önce ameliyata girerken 110 kiloydum. 36 kilo verdim ve 74’e indim.
14 – NERGİS ALTINDAĞ: Ses sanatçısıyım. 5 ay önce ameliyat oldum. 28 kilo verdim. Zayıflamak, sesime bile yansıdı. Diyaframımı daha iyi kullanıyorum. Şarkılarımı daha iyi söylüyorum.
16 – KORAY AÇIKGÖZ: 155 kiloydum. 5 ay önce ameliyat oldum. 45 kilo verdim. Şu anda 110 kiloyum.