Eylemle gaz aldılar!

Adana Şakirpaşa Havaalanının kapatılmasına tepki göstermek için günlerce açıklama yapan ve havaalanı önünde eylem yapan siyasetçiler derin bir sessizliğe büründü. Özellikle muhalefete mensup siyasilerin saman alevi gibi gerçekleştirdikleri eylemlere Adanalılar 'Bir defaya mahsus eylem az alma mıydı?' sorusunu yönelttiler.

Adana Şakirpaşa Havaalanının kapatılmasına tepki göstermek için günlerce açıklama yapan ve havaalanı önünde eylem yapan siyasetçiler derin bir sessizliğe büründü. Özellikle muhalefete mensup siyasilerin saman alevi gibi gerçekleştirdikleri eylemlere Adanalılar ‘Bir defaya mahsus eylem az alma mıydı?’ sorusunu yönelttiler.

YÜKLENİCİ FİRMAYA TEPKİLER OLUŞMUŞTU

Aralık ayında iç hat yolcu trafiği olarak 263 bin 500, dış hat yolcu trafiği olarak 49 bin rakamını bulan yoğunluğu yaşayan ve Adana başta olmak üzere bölge illere de hizmet eden Şakirpaşa Havaalanı, toplamda 313 bin yolcuya hizmet verdi. Bu hizmet rakamlarıyla Adana ekonomisine de önemli katkılarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Şakirpaşa Havaalanının yüklenici firma yetkilisinin ÇGC’den ödül almaya geldiği ortamda ‘Şakirpaşa Havaalanı kapatılmalıdır’ açıklamaları ile ısınan tepkiler bu günlerde rafa kaldırıldı. Adana’daki akil insanlar tepkilerini dile getirip hem ödül törenini, hem de yüklenici firma yetkilisinin yaptığı açıklamaları ciddiyetsizlikle suçlamışlardı.

ZEYDAN KARALAR VE CHP ÖRGÜTÜL EYLEM YAPMIŞTI

Adana’nın muhalefete mensup milletvekilleri her ortamda konuyu gündeme getirerek tepki koyarlarken, yerel ölçekte politika yapan isimlerin sessizliğe bürünmesi tepkilere neden oluyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP örgütü, Şakirpaşa Havaalanı önünde olaylı bir eylem gerçekleştirip konuyu kamuoyu önünde sıcak tutmuştu. Lakin aradan geçen zaman sürecinde Şakirpaşa Havaalanının kapatılması konusu gündemden düştü. CHP, İYİ Parti başta olmak üzere muhalefete mensup siyasi partilerin il örgütü düzeyindeki yerel yöneticilerine çağrıda bulunan Adanalılar ‘Şakirpaşa Havaalanı konusunda Adana’ya ve Adanalılara sahip çıkın’ çağrısını yaptılar.