Fatih Kocaispir elini çabuk tutmalı

Yerel seçimlerin ardından başkanlar koltuklarına oturdular. Bunlardan bir tanesi de Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir.

Yerel seçimlerin ardından başkanlar koltuklarına oturdular. Bunlardan bir tanesi de Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir.
Fatih Bey, belediyecilik noktasında bilgi sahibi bir isim. Bir dönem Seyhan Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu.
Fatih Kocaispir’in işi diğer belediyelere göre biraz daha kolay. Neden diye soracak olur iseniz, Ak Partili bir belediye başkanı olan Mahmut Çelikcan’dan görevi devir aldı.
Çelikcan’ın ekibini daha yakından tanıyacak özelliğe sahip olan Fatih Kocaispir, birim amirlerini bana göre yeniden sil baştan kurmalı.
İnanın bana, Yüreğir’de oturan yurttaşlar ile belediye amirleri ve müdürleri konusunda görüştüğümde hepsiyle ilgili ‘Çelikcan’ın akrabası, Çelikcan’ın tanıdığı, ondan yüz bulup şunları yaptı’ diyerek söze başlıyorlar.
Ak Parti içerisinde de bu konuda memnuniyetsizlikler var. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden tutun da, Zabıta Müdürlüğüne varana değin rahatsızlıklar diz boyu olmuş. Belediye içerisindeki müdür, amir ve yetkililerin de yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.
Kaldı ki Fatih Kocaispir’in yanında, etrafında o kadar ciddi özelliklere sahip, ilim ve irfan sahibi, konusunda tecrübeli isimler var ki, kadro kurmakta zorlanmaz diye düşünüyorum. Bu arada Ömer Topçu döneminde kalan isimlerle de ne olur yol yürümesin Fatih Bey.
Önceki gün Ak Parti’ye oy veren CHP’liler ile sohbet etme imkanı buldum. Bu isimlerden birisi bana ‘Fatih Kocaispir, belediyenin bulunduğu bölgedeki esnafın yüzüne dahi görmeyen, bir kez olsun elini sıkmayan, onlara merhaba demeyen Mahmut Çelikcan gibi olmasın’ diyerek uyarıda bulundu.
Ben elçiyim. Elçiye zeval olmazmış.
Kaldı ki bu isimlerden bazıları Fatih Kocaispir’e oy verdi. Onun seçim kazanmasına yardımcı oldu.
Yüreğirli ve Yüreğir Belediyesi’nde görev yapanlar Kocaispir’in nasıl bir ekip kuracağını doğrusu merak ediyor.
Ya alkışlayacak, ya da ‘olmadı başkan!’ diyerek eleştirecek.
Biz ümit ediyoruz ki alkışlanacak bir ekip kurulmuş olsun…