Feke ve Kozan'a yem desteği

Adana'nın Feke ve Kozan ilçesinde 'Yerli Güney Sarısı' gen kaynaklarının halkın elinde muhafazasını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi hayvan başına 5 bin kg mısır silajı kaba yem desteği verecek.

Adana’nın Feke ve Kozan ilçesinde ‘Yerli Güney Sarısı’ gen kaynaklarının halkın elinde muhafazasını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi hayvan başına 5 bin kg mısır silajı kaba yem desteği verecek.
BELEDİYE YÜZDE 75’İNİ KARŞILIYOR
14 Haziran günü sona eren başvurulara göre Feke’nin Bağdatlı, Bahçecik, Gürümze, Güzpınarı, Oruçlu, Süphanderesi mahalleleri ile Kozan’ın Henüzçakırı mahallesinde bulunan sözleşmeli yetiştiricileri kapsayan ve yem ücretinin yüzde 25’inin üreticiler, yüzde 75’inin ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına yönelik başvurularda sona gelindi.
BAKANLIK ONAYI GEREKİYOR
Başvurulara ilişkin PDYK tarafından görevlendirilen proje teknik personelleri başvuruları yerinde inceleyerek 10 gün içinde rapor tutup PDYK’ya teslim edecek. Gelen teknik raporlara göre başvuru listesi de bakanlık tarafından onaylanarak hayata geçirilecek. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamaya destek veriyor olması hayvan üreticilerini sevindirdi.