Fikret Yeni, ''Seyhan Kötü Yönetiliyor''

Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Seyhan Belediyesi'nin 2 yıldır kötü yönetildiğini belirtip 'belediyenin zarara uğratıldığını ben demiyorum. Kim diyor? Seyhan'ın 5 kişiden oluşan ve aralarında 3 tanesinin de CHP'li olan belediye meclis üyelerinden oluşan denetim kurulu söylüyor. Belediyeyi zarara uğratan Zeydan Karalar, benim açıklamalarıma çıkıp yanıt versin' dedi.

Kaş yapayım derken göz çıkarıldığının altını çizen Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, belediye başkanlığı makamında 2 yıldır oturan Zeydan Karalar'ın belediye yönetimini eleştirip ‘çok başarısız. Tek başarılı olduğu yön bize göre vatandaşlarla olan iyi ilişkileridir. Bütün ihalelerini ve satın almalarını mercek altına yatırıp bakın. Başarısız olduğunu anlarsınız' dedi.

KİM BU KİŞİ?

Zeydan Karalar için ‘kırılacak ama hiç önemli değil. Biz görevimizi yapıyoruz. Seyhan'ın çehresini değiştirmeye talip olan Zeydan Bey, hizmetin olmadığı yerde çehrenin de değişemeyeceğine işaret edip ‘Denetim raporu ortaya koydu ki maksat var olan hizmetler bir anlamda sekteye uğratılmıştır. 26-30 Kasım tarihleri arasında bir kişiye dubleks evi olan bir şahsa bir kalemde 5 bin lira ödemişler. Bu parayı neye dayanarak hangi ölçülerle ödedin. Para ödeminin de koşulları var. Toplamda bu kişiye ne kadar para ödediğini ve bu kişiye para ödemesini gerektiren koşulları Sayın Zeydan Karalar Bey çıkıp kamuoyuna açıklasın' dedi. Kendilerinin de bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını ve konunun da takipçisi olacaklarını belirtti.

TEMİZLİK İHALESİ MERCEK ALTINDA

Beraberindeki Seyhan Belediyesi'nin Ak Partili meclis üyesi olan Yalçın Limoncu'nun da bilgilerinden faydalanan Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni, 9 aydır Yalçın Limoncu'nun Ak Partili meclis üyesi ve partisinin gurup başkan vekili olarak temizlik ihalesi ve diğer konularda vermiş olduğu soru önergesine yanıt vermeyen Zeydan Karalar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten İl Başkanı Yeni, ‘Denetim kurulu raporu aslında neden bu soru önergelerine yanıt verilmediğini ortaya koyuyor. 2014-15 yılları arasında temizlik ihalesini her üç ayda bir yapmak fikrinin izahı nedir? Toplamda 12 milyon liralık temizlik işinde maliyet artışı var. Bu artışın içerisinde yer altına temizliğin indirilmesini de çıkaracak olursanız yine de sıkıntı var. Artış yüzde 50 oranında. Buradan şu çıkıyor. Ya ihale yapmasını bilmiyorsunuz. Beceriniz yok. Ya da bilerek ihaleyi 3'er aylık dönemlere bölüyorsunuz ve belediyeyi zarara uğratıyorsunuz' dedi.

ÇUKUROVA BELEDİYESİ'NE NE YAPTI?

İl Başkanı Fikret Yeni, Seyhan Belediyesi'nin iyi yönetilme noktasında ümidinin olmadığının altını çizin Çukurova Belediyesi'ne de eleştirilerde bulundu. Yeni, yeşili koruma adına yollara düşen CHP'li belediyenin temsilcilerinden olan Çukurova Belediyesi'nin belediye kurulmadan önce tamamen yeşillik olan, koruluk olan alanı bugün toprak parçası haline getirdiğine üzülerek şahit olduklarını söyledi. Gezi Parkı yapmayı düşündükleri yerin de anlamsız olduğuna değinen Yeni, ‘Hariçten gazel okuyorlar. Çukurova Belediye Başkanımıza buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Belediye binası yapılır iken kesilen ağaçların yerine ağaç dikeceklerdi. Ne oldu bu ağaçlara? Önümüzdeki günlerde Çukurova Belediyesi'nin çalışma alanlarına giren sahalarla da ilgili bilgiler vereceğim' dedi.

AK Parti Fikret Yeni Seyhan Belediyesi