Gayret bizden takdir Allah'tan

Gazetemiz Yazarı Kurtuluş Kılınç'a bilgiler veren Adana'nın yeni Valisi Süleyman Elban önemli açıklamalar yaptı.

Ağrı Valiliği görevinden Adana Valiliği görevine atanan Süleyman Elban gazetemiz yazarı Kurtuluş Kılınç’ın sorularını yanıtlayarak düşüncelerini gazetemiz aracılığıyla Adanalılara aktarma fırsatı buldu. Vali Süleyman Elban, “Adanalılar ile birlikte kenetlenerek el ele verip çalışacağız. Gayret bizden takdir ise Allah’tandır” dedi.
BİRKAÇ SANİYE ŞAŞIRDIM
Atanmasının sürpriz olduğunu, atandığına dair bilgiye ulaştığında birkaç saniye şaşırdığını ve sonrasında da gurur duyduğunu ifade eden Vali Elban, kesinlikle ön yargılı bir yapısının olmadığını ve toplumun her kesimi ile iyi diyalog kuran, şehre katma değer üretecek teşviklerin hayata geçmesinden yana olan, STK’ları önemseyerek birlikte çalışmadan büyük haz duyan bir yapısının olduğunu da kalın çizgilerle çizerek vurguladı. Adana’nın çevresindeki illerin gelişip Adana’nın geriye doğru gittiği gibi bir algının doğru olmadığına kanaat getirip her yönüyle ‘çok çalışacaklarını’ ifade eden Vali Elban, “Ben göreve başlayıp ile adım attığım günden ayrılacağım günün son dakikasına kadar çalışan bir insanım” dedi.
SAMİMİYETİ ÖNEMSERİM
Vali Mahmut Demirtaş’ın babasını kaybettiğine işaret eden Vali Süleyman Elban, Demirtaş’a da taziye dileklerinde bulundu. Demirtaş’ın Adana’dan ayrıldığı gün veya ertesi gün Adana’ya gelerek görevine başlayacağını vurgulayan Vali Elban, “Samimiyeti çok önemserim. Geldiğim günden itibaren ben kendimi Adanalı sayarım. Bugüne kadar Adana’da hiç görev yapmadım. Son gün görev yaptığım dakikaya kadar Adanalı olarak hizmet verme aşkında olan bir insanım. Birlikte başarmanın hazzını her daim yaşarım. Adanalı el ele verecek ve kentin tüm sorunlarını birlikte ortak akıl ile çözeceğiz. Bu vesile ile Adanalı hemşerilerime selam ve saygılarımı iletiyorum” dileklerini yeniledi.
Röportajın tamamını okumak için tıklayın.

süleyman elban kurtuluş kılınç adana röportaj vali