Gazetelerin yaşaması gerekir

Gazetemizi ziyaret eden BİK Adana Şube Müdürü Konur açıklamalarda bulundu.

Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürü Özden Konur, Türkiye’de yazılı basının hiçbir zaman önemini yitirmediğini ve gelecek nesillere yaşanan çağın tanıklığını yaparak bilgi ve belge aktaran mevkutelerin yaşaması adına Basın İlan Kurumu’nun bütün olanakları gazetelerin lehine kullandığını ifade etti.
ŞEHRİN YEREL GAZETELERE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR
Gazetemize iadeyi ziyarette bulunan Adana Şube Müdürü Konur, yerel gazetelerin içinde bulunduğu sıkıntıları en iyi bilen ve yaşayan kurumun maddi anlamda her daim katkı sunan Basın İlan Kurumu olduğunun altını çizerek “Pandemi sonrasında yerel basının çekebileceği sıkıntıları kurumumuz anında gündemine alarak düzenlemeler yapmıştır. Yerel basının kente olan katkısının büyüklüğünü öncelikle o şehrin bilerek hareket etmesi gerekiyor. Yerel basına kentin sahip çıkması, daha çok okunması ve ilan gelirlerini artıracak katkılar sunmaları gerekiyor. Basın İlan Kurumu zaten üzerine düşen görevi yapıyor” sözleriyle görüşlerini dile getirdi.
BASIN İLAN KURUMU HER DAİM GAZETELERİN YANINDA
Basın İlan Kurumu Şube Müdürü olarak göreve başlamasının ardından kendisine yapılan hoş geldin ziyaretlerine iadeyi ziyarette bulunan Özden Konur, Adana’yı ve kentteki yerel gazeteleri yakından tanıma adına bir süreç yaşadığını ifade etti. Basın İlan Kurumu’nun mevkutelerin uymaları gereken tüm mevzuat hükümlerini harfiyen yerine getirmelerini bekleyen ve ilan konusunda aracılık eden bir kurum olarak her daim yaşanan bir olumsuzluk olduğunda yardımcı olmak adına yerel gazetelerin yanında yer aldığını da örnekleriyle ortaya koydu. Konur’a bu nazik ziyaretleri ve yerel gazetelerin yanında yer alan tavırlarından ötürü de BİK’in şahsında teşekkürlerimizi gazete olarak dile getirdik.