Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası başladı

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Mendil Kapmaca Federasyonu Adana İl Temsilciliği tarafından düzenlenen, 2016 Adana Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsorluğu ile başladı.











Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüreğir Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleşen turnuvanın ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvanın açılış gününe Adana’nın çeşitli ilçelerinden toplam 16 ilkokul ve ortaokuldan 400’e yakın öğrenci ve aileleri katıldı. Mendil Kapmaca, Yağ Satarım Bal Satarım, Tombik, Yakan Top, Seksek gibi geleneksel oyunların yer aldığı turnuvaya çocuklar ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Mendil Kapmaca oyunu ile start verilen turnuvada çocuklar kıyasıya bir mücadele yaşarken, çocukların sevgi, saygı ve hoşgörü içeren davranışları kendilerini izlemeye gelen büyüklerine adeta örnek oldu.
GELENEKSEL DEĞERLER YAŞATILACAK, ÇOCUKLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK
Turnuvanın açılışına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, geleneksel değerlerin yaşatılmasına ve çocukların daha sağlıklı büyümesine katkı koyacak turnuvayı desteklemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
ÇOCUKLAR EVE KAPANMASIN
Kentsel yaşamın olumsuzlukları içinde sıkışıp kalan çocukların sokaklarda daha az oynayabildiklerinin altını çizen Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, ‘‘Her geçen gün çocuklarımız eve kapanıp bilgisayar oyunlarına bağımlı hale gelmekte, buna paralel olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın beden ve ruh sağlıkları bozulmaktadır. Bu tip turnuvalar ve eğitsel oyunlar ile çocuklarımız, teknolojinin zararlı etkilerinden kurtuluyor, fiziksel aktivite yapmanın yanı sıra sosyal yönden gelişim göstererek paylaşmayı, dayanışmayı, otoriteye saygıyı, demokrasi kültürünü, kazanma ve kaybetme olgusunu, başarmanın mutluluğunu ve hayata dair tüm psikososyal değerleri tanıma, tecrübe etme ve yaşayarak öğrenme fırsatı yakalıyor. Sürekli olarak içinde yer almaya çalıştığımız eğitsel oyun organizasyonlarında; hem unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunlarımız tarihin derinliklerinde kaybolmaktan kurtuluyor, hem de oyun ile başlayan spor yapma alışkanlığı, çocuklarımızın süregelir bir spor hayatı kazanmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca bu sayede neredeyse kronik hale gelen çağımız hastalığı olan obeziteye yakalanma oranı da minimize edilmiş oluyor. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak; başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda her zaman ve her şart altında yarının büyüğü olarak gördüğümüz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve tüm sporcularımızın yanında yer almaya, spordan ve sporcudan yana taraf olmaya devam edeceğiz’’ dedi.
 
20 gün sürecek 2016 Adana Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası’nın açılış törenine Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Mustafa Uyanık, Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Gençlik ve Spor Destek Şube Müdürü Ömer Demirel katıldı.










 


 

Çocuk oyunları mendil kapmaca turnuva Adana