Gelir az gider çok!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin meclis oturumlarında ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşülmesi sırasında söz alan Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyenin gelirlerinin az olmasına karşın aşırı nüfusa hizmet ederek giderlerin çok olmasının ellerini ve kollarını bağladıklarını söylediler.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclis oturumlarında ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşülmesi sırasında söz alan Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyenin gelirlerinin az olmasına karşın aşırı nüfusa hizmet ederek giderlerin çok olmasının ellerini ve kollarını bağladıklarını söylediler.

AKAY: TEMEL İHTİYAÇLARI KARŞILIYORUZ

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Seyhan’ın birçok ilin nüfusundan daha fazla nüfusa sahip olan bir ilçe olarak ağır ekonomik koşullar altında kaynakları da iyi kullanarak hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Akay, kılı kırk yaran titizlikle halkın temel ihtiyaçlarını karşılayacak ve toplumun her kesimine hizmet edecek projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizip ‘Kaynaklar yetersiz olunca eliniz kolunuz bağlanıyor. Yine de biz her konuda adil ve eşit hizmet yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde daha kalıcı eserlere imza atacağız’ dedi.

KARALAR: ORTADA ADALETSİZLİK VAR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Feke’den Horzum Yaylasına, Kozan, Karaisalı ve Aladağ ile Pozantı, Tekir Yaylası gibi bölgelerde yaz aylarında aşırı nüfus artışı varken, belediyelerin aldıkları yardımların yetersiz olması nedeniyle bu belediyelerin zorlandığını söyledi. Gelirde adaletsizliğin olduğuna değinen Başkan Zeydan Karalar, Sarıçam ve Yüreğir’in de mülteci sorunu ile boğuşarak yüzde 50 oranında nüfusu fazla olan şehirlerin yüzde 50 oranında bütçeden az pay alarak zorlukları yaşadıklarını belirtip ‘Bu adaletsizlik son bulmalıdır. Böyle gitmez’ yorumunda bulundu.

AVCI: ÜST GEÇİT YAPILMASI GEREKİYOR

Öte yandan AK Parti Kozan Belediye Meclis Üyesi Abdullah Avcı, gündem dışı söz alarak Güneri Köyü’ndeki fosseptik sorunu ile üst geçit talebine değindi. Meclis Üyesi Avcı, Güneri Köyü’nün içinden geçen Organize Sanayi Yolunun köyü ve okul yolunu ikiye ayırdığını ve burada bir üst geçit yapılmasının aciliyet gerektirdiğini söyledi. Fosseptik sorununu da dile getiren Avcı, ölümlü kazaya değinip ASKİ yetkililerini uyardı. Avcı’nın konuşmasının ardından söz alan Başkan Zeydan Karalar, fosseptik çukurunun ASKİ ile alakasının olmadığını söyledi ve üst geçit konusunda bir araştırma yapılarak yatırım programına alınması noktasında harekete geçeceklerinin sözünü verdi.