Genç İrfancan'ın performansı dillerde

PTT 1. Lig de veda maçlarını yapan Adanaspor'un genç kalecisi İrfancan Eğribayat'ın Kardemir Karabükspor, karşısında sergilediği başarılı performans spor kamuoyunun dilinde.

Teknik Direktör Engin İpekoğlu’nun forma verdiği alt yapıdan yetişen İrfancan, 2-1 yenildikleri Kardemir Karabükspor maçındaki performansıyla hocasının yüzünü kara çıkartmadı.  İrfancan Eğribayat, kaledeki performansı ile herkesin beğenisini kazandı.2007 yılında Adanaspor’un altyapısına gelen İrfancan Eğribayat, 2013 yılında A takıma çıkarak profesyonel sözleşme imzaladı. İrfancan U18 A Milli Takımı’nda da görev yapıyor.
Biri penaltıdan 2 gol yiyen İrfancan, Karabük forvetlerinin bir çok gollük pozisyonlarını başarılı bir şekilde kurtardı.
 
İRFANCAN DİYE KALECİ ARKADAŞIMIZI KAZANDIK

İpekoğlu da karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada,  Gaziantep Büyükşehir Belediye maçından sonra şampiyonluğu garantilemiş bir takım olarak önlerindeki sezonun planlamasının içerisine girdiklerini hatırlatarak, “Bundan dolayı lig maçlarında çok fazla süre vermediğimiz oyunculara oynatma düşüncesi içerisindeydik. Bugün de öyle oldu, Elazığ maçında aynı şekilde olacak. Maçların bizim açımızdan önemi olduğunu düşünüyoruz. Bugün hep birlikte izledik. İrfancan diye kaleci arkadaşımızı kazandık. Daha 19 yaşında. Alanya ile Karabük’e gönlüne göre versin diyeceğim ama maalesef bir tanesi direkt çıkacak. Başarılar diliyorum” diye konuştu.
-ARIN, ‘’KENDİSİNDEN BU PATLAMAYI BEKLİYORDUM’’
Adanaspor’un altyapı sorumlusu Eyüp Arın da, İrfancan’ın bu seviyelere gelmesinde altyapıda görev yapan İrfan Kurtar ve Hüseyin Avni Yüce, hocaların büyük emeğinin bulunduğunu söyledi. ‘’İrfancan’dan bu patlamayı bekliyordum’’ diyen Arın, şöyle konuştu:
‘’Geçen sezon Elazığspor ve Karşıyaka maçlarında kendisine görev vermiş, başarılı bir performans sergilemişti. Karabükspor karşısındaki performansı da müthişti. Adanaspor ve Türk futbolu genç ve başarılı bir kaleci kazanıyor.  Adanaspor A takımında bu kadar çok altyapıdan futbolcunun görev yapmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Burada başkanımızın Bayram Akgül’ün altyapıya verdiği desteği unutmamız gerekiyor. Kendisine desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.’’
 

İrfancan Adanaspor kaleci Eyüp Arın