Gezi öncesi son hazırlık

Yerel yönetimlerde belediye meclis üyesi olarak görev yapan siyasilerin her yıl geleneksel hale getirdikleri yurt dışı 'inceleme-araştırma gezileri' adı altında yaptıkları seyahatlerin vakti geldi.

Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyelerinin de mecliste bu kararları alarak Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında geziler öncesinde zemin hazırladıkları bilgileri siyaset kulislerine yansımaya başladı.

GEZİP GELDİNİZ NE DEĞİŞTİ?

Ülkenin zor bir dönemden geçtiği şu günlerde belediye meclis üyelerinin bütçeleri sıkıntılı olan belediyelerin imkânlarıyla yurt dışına yapacakları seyahatler Adanalılar tarafından ‘boş yere harcanan para' olarak nitelendiriliyor. Meclis üyelerinin geleneksel hale getirdikleri ve her yıl başka ülkelere yapılan bu gezilerin sonucunda Adana'ya yansıyan hiçbir hizmetin olmaması da gezinin bir anlam ifade etmediğini ortaya koyuyor.

İLÇE BELEDİYELERİ DE HAZIR!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin meclis üyelerinin ABD'ye ve yakın ülkelere yönelik yapmayı düşündükleri gezi için hazırlıkların yapıldığı ve harcama kaleminin belediyeye yüklenmesi için de idarenin bu geziye bir zemin hazırladığı ifade ediliyor. Bu arada merkez ilçe belediyeleri başta olmak üzere tüm belediyelerin meclis üyelerinin de birbirlerine bakarak ‘şu belediye meclis üyeleri gidiyorlar. Bizler niçin gitmeyelim' modunda oldukları ifade ediliyor.

PARAYI YOKSULUNUZA YARDIMDA KULLANIN

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bu tür geziler toplumda tepkiyle karşılanmış ve özellikle Büyükşehir Belediyesi ile şuan kapatılan İl Genel Meclis Üyelerinin gezileri valilik tarafından onay verilmeyerek ötelenmişti. Şehit cenazelerinin sürekli geldiği bir kentte, mali yönden disiplin uygulayan ve çalışanların maaşlarını ödeyemez duruma gelen belediyelerin bu gezilerine harcayacakları kaynakları yoksul halkına hizmet ve yardım olarak değerlendirmesinin daha yararlı olacağı görüşü Adanalılarda hakim noktaya geldi.

Adana büyükşehir meclis gezi vakit