Gitti F.G, geldi C

'TOKİ Aksantaş'ta FETÖ izleri mi?' ifadesiyle yapılan haberimiz ses getirdi

Yüreğir’deki Aksantaş Fabrikası’nın yerine yapılan TOKİ Konutları’ndaki bloklara F.G. isimlerinin verilmesine gelen tepkilere yetkililer kulak verdi ve sorunu çözdü. Gazetemizde 13 Temmuz günü yer alan ‘TOKİ Aksantaş’ta FETÖ izleri mi?’ başlıklı haberden sonra harekete geçen yetkililer, F.G. olan blokların isimlerini C harfi ile değiştirip bunu da blok yöneticilerine tebliğ ettiler.
 
Konut sakinlerinin bloklarında yer alan F.G. isminin FETÖ Terör Örgütünün hain elebaşı olan Fetullah Gülen’in isminin kısaltılmışı olarak değerlendirip bundan rahatsızlık duyması ile başlayan sıkıntı acil olarak giderildi. Adana Valiliği ve devletin tüm kurumları harekete geçerek gerekli yazışmalar yapıldı ve buradaki F.G. olarak başlayan blok isimleri resen C olarak düzeltildi. C olarak düzeltilmenin yapılmasından sonra bu karar tüm resmi birimlere resmi olarak bildirilecek.
 
Konu hakkında görüşlerini aldığımız konut sakinleri, ‘Bilerek ya da bilmeyerek bloklarımıza bu ismin konulmuş olmasını hain kalkışmadan sonra daha da mercek altına alarak yetkililere değiştirmelerini istedik. Kendilerinin duyarlı yaklaşımları ve bu ismin kaldırılması konusundaki duyarlıklarına teşekkür ediyoruz. Adrese dayalı nüfus sisteme başta olmak üzere tüm numarataj işlemlerinde F.G ismi silinerek yerlerine C ismi anılacaktır.  Sesimize kulak veren tüm yetkililere teşekkür ediyoruz’ dediler.