Gizemli inşaat!

Çukurova ilçesinin Güzelyalı Mahallesi 81059 ve 81058 sokaklarının kesiştiği daha önce yıkılan gecekonduların yerine TOKİ idaresi tarafından yapılacak olan konut inşaat alanının bulunduğu bölgede bir inşaat var ki hafta sonlarında yapımı sürerek yükseliyor.

Çukurova ilçesinin Güzelyalı Mahallesi 81059 ve 81058 sokaklarının kesiştiği daha önce yıkılan gecekonduların yerine TOKİ idaresi tarafından yapılacak olan konut inşaat alanının bulunduğu bölgede bir inşaat var ki hafta sonlarında yapımı sürerek yükseliyor.

BELEDİYE YASAL İŞLEMLERİ YAPMIŞ

Çukurova Belediyesi’nin daha önce yasal işlemler başlatarak bahse konu alanda inşaat yapımına izin vermediği alanda, mahalle sakinlerinin ‘özel mülkiyet’ diyerek nitelendirdiği bir binanın hafta sonlarında yapımının devam etmesi inşaatı ‘gizemli’ hale soktu. Belediye yetkilileri, inşaat yapılmasına izin verilmeyen alanda özel mülkiyet olan bin binanın yapımının devam etmediğini belirterek ‘TOKİ o bölgede daha inşaata başlamadı. Gerekli yasal işlemler devam ediyor. Bizim işlem yaptığımız alanda inşaat yapımı mevcut değildir’ bilgisini verdi.

MÜLK SAHİBİ HATIRLI KİŞİ Mİ?

Belediyenin bu açıklamasının yanında bölgede özel mülkiyet inşaatı olarak bilinen ve hafta sonlarında devam eden bu inşaatın yerinde daha önce bir villanın bulunduğu, villanın mal sahipleri tarafından yıkılarak yerine bu mantar gibi büyüyen inşaatın yükseldiği öğrenildi. Polis tesislerinin bulunduğu alana yakın inşaatın Adana’da hatırlı bir kişinin mülkü olduğuna işaret eden mahalle sakinleri, “Neden hafta sonlarında inşaat yapılır da hafta içinde çivi çakılmaz? Belediye yetkilileri gelip işlem yapıyorlar. Lakin inşaat işlemi bir türlü son bulmuyor’ diyerek konuyu yorumlayarak yetkililere seslendiler.

CİMER’E ŞİKÂYET VE ALINAN YANIT

Mülk sahibinin hatırlı kişi mi olduğunu haberimizin içeriğinde yetkililere sorduk. Mahalle sakinleri aslında bu konuda gereğini yapmışlar. 9 Mayıs 2022 tarihinde CİMER’e 2202222339 sayılı başvuruda bulunup Güzelyalı Mahallesi’ndeki bu gizemli inşaatı şikayet etmişler. CİMER ise şu yanıtı vermiş. “09.05.2022 tarih ve 2202222339 sayılı başvuru yazısı, ilgi başvuru yazısında İlçemiz Güzelyalı Mahallesi 81059 ve 81058 numaralı sokakların kesişiminde bulunan göle bakan araziye Beyza Piliç isimli işletme tarafından yaptırılan ruhsatsız inşaat ile ilgili olarak başvuru yazısında belirtilen şikayet konusu hususların Belediyemizce incelenmesi ve gereğinin yapılması istenilmektedir. Söz konusu yazıda belirtilen Belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğünü ilgilendiren hususlar yetkili teknik elemanlarımızca mahallinde incelenmiş olup, neticesinde bahse konu yerde yapılan inşaatın ruhsatsız ve kısmen imar yoluna tecavüzlü olduğu tespit edilmiş ve sözü edilen inşaat ile ilgili olarak Belediyemizce 3194 sayılı imar kanununun 32. Maddesi ve 775 sayılı gecekondu kanununun 18. Maddesi gereği gerekli yasal işlemler başlatılmış olup süreç devam etmektedir.”