"Görmedik, duymadık, bilmiyoruz!"

Adana'da meslekleriyle ve meslektaşlarıyla ilgili olumsuzluğu gördükleri halde odalar ve STK'lar sessizliğini koruyor

Adana’da gün geçmiyor ki değişik meslek örgütlerine mensup, odalara kayıtlı, meslek örgütlerinin üyesi ve STK’larda görev alanlara yönelik olumsuz bir haber yaşanmasın! Emniyet güçlerinin başarılı operasyonları ile gün yüzüne çıkan ve gazeteleri süsleyen haberler karşısında odaların, meslek örgütlerinin ve STK’ların kayıtsız kalması da eleştirilere neden oluyor.
 
SES YOK, GÖRMEZLİKTEN GELİYORLAR
İlaç ve reçete operasyonu yapılıp doktor ve eczacılar gözaltına alınıp tutuklanıyor. Tabipler ve Eczacılar Odası’ndan konuyla ilgili bir tek değerlendirme yapılmıyor. Hukuk skandalları söz konusu oluyor, barodan bir tek açıklama yok, konuyla ilgili değerlendirme yok. Sanayici, ticaret erbabı ve esnaf ile ilgili ekonomik kaygıları ortaya koyan gelişmeler yaşanıyor. Kendi odalarına yönelik suçlamalar havada uçuşuyor. Hatta daha ileri noktaya varıp konu mahkemelere, emniyete sirayet ediyor. Bir tek açıklama yapan oda, meslek örgütü ve konuyla ilgili STK’dan ses yok.
 
ETİKET YÖNETİCİLİĞİNE DEVAM…
Oysaki aynı odalar ve meslek örgütleri siyasi içerikli, belirli partilerin parti görüşleriyle örtüşen gelişmeler yaşandığında konu Adana dahi olmasa sayfalarca açıklama yaparak ‘sivil toplum kuruluşu’ görevlerini yerine getirip sayfalarca açıklama yapıyorlar. Konuya “Görmedik, duymadık, bilmiyoruz!” yaklaşımı ile yaklaşan bu kuruluşların tavırları da toplumda şiddetle eleştirilmeye, tenkitler almaya başladı. Gazetecilerin konuyla ilgili haberlerinden rahatsızlık duyan bu kuruluşların yöneticileri de ‘etiket yöneticiliği yaparak’ koltuklarını korumaya çalışıyorlar.