Güçlü kadınlar güçlü yarınlar

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile 'Güçlü Kadınlar-Güçlü Yarınlar Sosyal Sorumluluk Okulu' düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile “Güçlü Kadınlar-Güçlü Yarınlar Sosyal Sorumluluk Okulu” düzenlendi. Dört gün süren okulun açılış dersini “Kadınların Güçlenmesi Neden Önemli?” başlıklı konuşmasıyla Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel verdi.
 Zoom üzerinden online gerçekleştirilen eğitimin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel sözlerine,  kadın ve mücadele sözcüğünün aynı anlamı ifade ettiğini belirterek başladı.
Kadınların geçmişten günümüze üretimin her aşamasında yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Tuncel, gerek aile içerisinde, gerekse ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışan kadınların işgücü piyasasında etkin konumda olabilmek için oldukça zorlu koşullardan geçip ve mücadele ettiğini hatırlattı.
Bir ülkenin her alanda en güçlü ve en iyi durumda olabilmesinin ancak kadın-erkek ayrımı yapmadan herkese iyi bir eğitim sağlaması ile mümkün olacağına vurgu yapan Prof. Dr. Tuncel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Milletlerin kalkınması kadınların eğitim düzeyiyle paralel gelişme gösterir. Tarih boyunca bu böyle olmuştur ve gelecekte de böyle olacaktır. İyi yetişmiş ve eğitimli kadın toplum hayatında daha etkili olabildiği gibi, aynı zamanda eğitimci rolü oynar. Bu çerçevede, üniversitelerdeki kadın çalışmalarının nihai hedefi kadınların sosyal ve ekonomik konumlarını güçlendirmek, ülke ekonomisine katkılarını artırmak, karar mekanizmalarında, liderlik konumlarında varlıklarını desteklemektir. Böylece meslek sahibi olan kadınların özgüvenleri de yüksek olacaktır. Dolayısıyla kadının güçlenmesi, bireysel hak ve menfaatlerine erişim sağlaması; aile ve toplumsal yapımızın güçlenmesi bakımından son derece hayati bir hedeftir.”
 

Güçlü kadınlar güçlü yarınlar