Güneş Paneli Kurulumu

Güneşten alınan ısı ve enerjinin elektriğe dönüşmesine yardımcı olan güneş panellerinin montajı da önemli konulardan bir tanesidir.

Güneşten alınan ısı ve enerjinin elektriğe dönüşmesine yardımcı olan güneş panellerinin montajı da önemli konulardan bir tanesidir. Su ısıtmak, güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirmek, elektronik eşyaları çalıştırmak gibi amaçlar için kullanılan ürünlere güneş paneli adı verilir.
Her mevsimde güneşin etkilerini hissettiğimiz ülkemizde ekonomik kalkınma ve elektrik maliyetlerinin azalması amacı ile solar enerji ve güneş paneli kullanmak elzemdir. Kurulum bilinçli olarak yüksek notlara yapılır. Güney cepheler her zaman daha sıcak olduğundan dolayı çatı, teras ya da balkonların güney cepheleri tercih edilir.
Ayrıca hiçbir işlevi yoksa bahçelere de kurulum yapılabilir. Eğimli bir açı ile montaj yapılması iklimlere karşı panelin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Örneğin düz bir biçimde yerleşse kış aylarında üzerinde kar birikeceğinden dolayı randıman almak güçtür. Fakat eğimli biçimde yerleştirildiğinde karlar kayıp gidecek ve ışınlar elektriğe çevrilebilecektir.
Ancak tarımsal amaçlar için kullanılan güneş panelinin kurulumu daha farklıdır. Doğrudan güneş açısı alması bakımında araziye düz bir biçimde yerleştirilmektedir. Talep edilen her ortama da montajı mümkündür.  https://solarizasyon.com/gunes-paneli/

Güneş panel