Gürer: Faturalar el yakıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Yargı Ağı (UYAP) üzerinden alınan verilere güre bu yıl 1 Ocak – 23 Aralık günleri arasında icra ve iflas dairelerine UYAP üzerinden toplam 8 milyon 415 bin yeni dosya geldiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Yargı Ağı (UYAP) üzerinden alınan verilere güre bu yıl 1 Ocak – 23 Aralık günleri arasında icra ve iflas dairelerine UYAP üzerinden toplam 8 milyon 415 bin yeni dosya geldiğini söyledi. Gürer vatandaşın artan geçim sıkıntısı yanında enflasyonun her alanda etkisinin ciddi sıkıntılar yarattığına işaret etti.

Gürer, yeni gelen  icra dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 628 adet bin arttığına dikkat çekti. Bu dönemde 7 milyon 453 bin dosya da sonuçlandırıldığını belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vatandaşların varlık yönetim şirketlerine olan borçları son bir yılda 5,3 milyar lira artarak eylül sonunda 36 milyar liraya yükseldi. TOKİ’ye olan konut kredisi borçları da 28 milyar lira oldu. Vatandaşların, bankalara, finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine ve TOKİ’ye olan (tahsili gecikmiş borçlar da dahil) toplam borcu 1 trilyon 565 milyar lira düzeyinde seyrediyor.Vatandaşların bankalara olan borcunda yılbaşından bu yana 474 milyar liralık, toplam borçlarında ise 481 milyar liralık artış yaşandı” diyerek resmî verilere yansıyan durumu özetledi.

ELEKTRİK-DOĞALGAZ ZAMLARI DURMADI 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  vatandaş bankalara borçlanıp ödeyemediği borçları ile sorun yaşarken 2022 yılında sürekli zamlar karşısında da ezildiğini belirterek, “Vatandaş  icra dairesi  ile  banka kredi arasında koşturarak  yaşam mücadelesi veriyor” dedi.

Gürer, “2022 yılında resmi enflasyon oranını bile ikiye katlayan enerji faturaları  hanede de esnafta da elektrik düğmesine dokunmaya korkutur olduğunu ve Doğal gaz faturaları da enerji faturaları ile yarıştığına işaret ederek “Vatandaş faturaya bakmaya korkar oldu” dedi

Gürer: “TÜİK’in makyajlı enflasyonunun yüzde 84 olduğu bir dönemde konutlarda elektrik yüzde 184, doğalgaz yüzde 164 zamlandığına dikkat çekerek Enerji zamları enflasyonu artıran ülkeler arasında ilk sıralarda yer almamız sorunu iktidarın yönetemediğinin göstergesidir” diye konuştu.

fatura