Gürer: "Pazarcı satamıyor vatandaş alamıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gittiği her yerleşim biriminde olduğu gibi Bor ve Ulukışla ilçesinde de vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı. Bor ve Ulukışla'da ilçe pazarlarını gezen Gürer, esnaf ve vatandaşla görüştü.

 Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gittiği her yerleşim biriminde olduğu gibi Bor ve Ulukışla ilçesinde de vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı. Bor ve Ulukışla’da ilçe pazarlarını gezen Gürer, esnaf ve vatandaşla görüştü.
İlçe pazarlarında vatandaşın fiyat artışlarından yakındığı Gürer’e  pazarcı  ve iş yeri sahibi esnaflar da dert yandı. Pazarcı esnafı  meyve ve sebzeye kar payı koymadıkları halde bile satış yapamadıklarını belirtirken işyeri sahibi esnaflar ise bir yılda işlerinin yarı yarıya düştüğünü ifade ettiler. Gelirleri  ve alım güçlerini daraldığını, üniversite mezunu çocuklarının iş bulamadığı için evde oturduğunu anlatan vatandaşlar ise seçimi iple çektiklerini ifade ederek, “AKP’ye oy verdik bu hale geldik. Bunlara daha oy moy yok!” dediler. 
GÜRER, BOR VE ULUKIŞLA PAZARLARINI GEZDİ 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilçe pazarlarında vatandaşın ve pazarcı esnafının derdini dinledi.  Bor ve Ulukışla pazarlarını gezen Gürer’e hem pazarcı esnafı hem de alışveriş yapmak için pazara gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 
 ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR 
Vatandaşın alım gücünün düştüğü için geçen yıllara göre satış oranlarının yarı yarıya azaldığını belirten pazarcı esnafı, “Çoğu zaman sebze ve meyveye kar payı koymadan satış yapıyoruz ama yine de ürünlerin bir kısmı elimizde kalıyor” dediler. İşyerlerinde görüştüğü esnafta  eldeki ürünü sattığı fiyatla alamadıklarını belirtiler.
ALIM GÜCÜMÜZ YARI YARIYA DÜŞTÜ 
CHP Milletvekili Gürer’i pazar yerinde gören vatandaşlar ise işsizlik, istikrarsızlık ve hayat pahalılığından muzdarip olduklarını belirttiler. Pazardaki ürünlerin fiyatlarının her hafta zamlandığına işaret eden vatandaşlar, “Her gün yeni zamlarla uyanıyoruz. Bir yıl içinde alım gücümüz yarı yarıya düştü. Geçen yıl 2 poşet sebze meyve aldığımız parayla bu yıl 1 poşeti bile dolduramıyoruz” dediler. 
AKP’YE OY MOY YOK!
Fiyatlar bir nebze düşer umuduyla geç vakitte pazar yerlerine gelen kadınlar ise umduklarını bulamadı. Gürer’i dert yanan kadınlar, “Üniversite mezunu çocuklarımız iş bulamadıkları için evde oturuyor. Pazara gidecek gücümüz de kalmadı. Pahalılıktan hiçbir şeyin yanına varılmıyor. AKP’ye oy verdik pişman olduk. Hiçbir zaman böyle  sorun yumağı bir dönem yaşamadık.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 
ESNAF BİR YILDA İŞLER YARI YARIYA AZALDI 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ve Ulukışla ilçe esnafının da derdini dinledi. Esnaf ve vatandaşlar  gelir kaybı ile alım gücünün düştüğüne işaret ederek, geçen yıla göre işlerinin yarı yarıya  azaldığından yakındı. 
CHP’DE TOPLANTI 

Gürer: “Pazarcı satamıyor vatandaş alamıyor”