Haberimiz TBMM gündeminde

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, 'Öğrencilere yemek yasağı' haberini Sağlık Bakanına 'doğru mu?' diyerek sordu

Sağlık Bakanlığı genelgesi ile hastanelerde staj yapan Özel Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine ücretsiz yemek verilmesinin yasaklanmasına ait haberimiz geniş yankı uyandırdı. Adana’daki toplamı bin 600’ü bulan öğrencilere yönelik bu uygulamayı CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer mecliste gündeme getirip Sağlık Bakanı’na ‘Bu mağduriyeti gidermenizi rica ediyoruz’ dedi ve doğruluğunu sordu.
SÜMER: YAKIŞIK ALMAMIŞTIR
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, sağlık bakanlığının hastanelere gönderdiği genelgenin basında yer almasına dikkat çekip ‘Geleceğin sağlıkçısı olan çocuklarımıza üç kap yemeği çok görmek doğru mudur? Neye hizmet ettiği belli olmayan bu genelge ile öğrenciler arasında ayrımcılık yapmak yakışık olmamıştır. Çocuklarımızın ve ailelerinin yaşadıkları bu mağduriyeti biran önce çözün’ uyarısında bulundu.
YANITI BAKAN YERİNE GÜVENÇ VERDİ
Sağlık Bakanının mecliste bulunmaması nedeniyle CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer’in bu sorusuna yanıt vermek Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı ve eski Vali Celalettin Güvenç’e düştü. Başkan Güvenç, Sağlık Bakanının mecliste olmadığını ve Orhan Sümer’in bu sorusunun kendisine iletileceğini oradan gelen yanıtında milletvekili arkadaşa ulaşacağını söyledi ve ekledi. ‘Bu genelgenin ne olduğunu bilmiyoruz. Öğrenip bilgi vereceğiz’