"Hak eden kazansın"

TSYD'de buluşan Tütüneker ve Eriş, derbilerdeki seyircilerin yarı yarıya olmasının gerektiğini ifade ettiler.

Hafta sonu oynanacak olan Adanaspor-Adana Demirspor derbi karşılaşması öncesinde her iki takımın teknik direktörleri Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde bir araya gelerek ortak basın açıklamasında bulundular. TSYD Başkanı Kurtul Çakın’ın moderatörlüğünde konuşan teknik adamlar, Türkiye’deki tüm derbi karşılaşmalarında seyircilerin yarı yarıya olmasını temenni ettiklerinin altını çizdiler.
TÜTÜNEKER: KAZANAN TAKIM OLMAK İSTİYORUZ
Adana Demirspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, 6 gündür takımla birlikte çalıştığını ve agresif bir futbol oynatarak derbiye çıkacağını söyledi. Tütüneke, dostluk çerçevesinde geçmesini dilediği ve Türkiye’nin konuştuğu derbide kazanan takımın kendilerinin olmasını istediğini söyledi. Hak edenin kazanmasını isteyen Tütüneker, derbiden sonra her şeyin bitmeyerek ligin devam edeceğini ve sezon sonunda şampiyon olmak istediklerini söyledi. Seyirci konusunda da tüm derbilerde ülke genelinde seyircilerin yarı yarıya olmasından yana olduğunu ifade etti.
ERİŞ: HAYALLERİMİZİN PEŞİNDEN GİDİYORUZ
Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, derbinin önemini futbolculara anlatmaya gerek olmadığını ve futbolcuların bunu kendilerinin idrak ederek hazırlandıklarını söyledi. Eriş, takımda birlikteliğin üst noktada olduğunu ve hayallerinin peşinden giderek başarılı olmak istediklerinin altını çizdi. Tütüneker gibi seyirci konusunda yarı yarıya seyirci anlayışının Türkiye’de yerleşmesine de vurgu yapan Adanaspor Teknik Adamı Eriş, taraftarlardan müthiş destek aldıkları söyledi. Eriş, derbide de Adanaspor taraftarlarından aynı desteği görmek istediğini kaydetti.