Halisçelik: Adana'nın kurtuluşu 2 projeye bağlı

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Başkan Zeydan Karalar'ın çok önem vererek Adana'nın kurtuluşu olarak gördüğü tramvay ve 2.etap metro projesinin hayata geçirilmesi adına idarenin üzerine düşen görevi yaptığını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Başkan Zeydan Karalar’ın çok önem vererek Adana’nın kurtuluşu olarak gördüğü tramvay ve 2.etap metro projesinin hayata geçirilmesi adına idarenin üzerine düşen görevi yaptığını söyledi.

ANKARA’DAN ONAY BEKLİYORUZ

Gazetemizi ziyaret ederek belediye hizmetlerinin içeriği hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Ergül Halisçelik, belediye bürokratları olarak Başkan Zeydan Karalar’ın hizmetlerinin ön hazırlıklarını yaptıklarını ve kent adına çalışan bir ekiple Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet verdiğini söyledi. Ergül Halisçelik, tramvay ve 2.etap metro projesi ile tüm fizibiliteleri yaparak önemli çalışmaları ortaya koyup kredi konusunda belediyenin önünü açacak olan Ankara onayını beklediklerini söyledi.

GELİRİ GİDERİNDEN FAZLA OLAN PROJE

Halisçelik, 2.etap metro projesinin 240 ile 350 milyon dolar arasında değişen bir rakama mal olacağını belirtti. Yolcu kapasitesini 120 ile 200 bin yolcu arasında değişecek şekilde öngördüklerini, metronun ikinci etabının 2026-2055 yılları arasında yani 30 yıl boyunca işletebileceğinin öngörüsüyle işletme planlamasının hedeflendiğini kaydetti. Bu proje, geliri giderinden fazla olacak bir proje olarak karşımıza çıkıyor.

CARİ GİDERLERİ AZALTTIK

Genel Sekreter Ergül Halisçelik, ikinci mega projesinin tramvay projesi olduğunu ifade etti. İyi ve kötü senaryolar yapılarak 200 bin yolcu ve 240 milyon dolar maliyet ile işin altından kalkılırsa 8.65 yılda kendini amorti edecek olan bir projenin 30 yılın geri kalan 21.4 yılında kar edecek bir proje olduğunu söyledi. Öte yandan belediyenin cari giderlerinin giderek azalmasının da sevindirici bir gelişme olduğuna işaret etti.

KARALAR’IN ÇALIŞMALARI OLUMLU MEYVELER VERİYOR

Adana’nın iki önemli sorunu olduğunu belirten Halisçelik, birincisinin yoksulluk diğerinin ise ulaşım sorunu olduğunu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bu iki önemli sorunla baş etme adına sürekli mesai harcadığını ve aldığı yol itibariyle önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Karalar’ın başarılı olması adına da belediye bürokratları olarak bilgi ve deneyimleriyle katkı sunabildikleri oranda kendilerini mutlu saydıklarını söyleyen Genel Sekreter Halisçelik, ‘Yerel basını çok önemsiyorum. Adana’da güçlü bir yerel basın var. Bu anlamda kentin sorunlarına da değinerek çözüm üretenleri de takdirle karşılayarak üzerinize düşen görevi layığı ile yerine getiriyorsunuz. Sizleri de tebrik ediyorum” dedi.