Halk 'mazbatayı' verdi YSK veremedi!

İtirazlar yüzünden belediye başkanları koltuklarına oturup hizmet etmeye başlayamadılar.

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden tam bir hafta geçti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı dâhil olmak üzere birçok yerde yapılan seçim itirazları nedeniyle YSK bir türlü mazbataları başkan seçilen isimlere veremedi. Oysaki seçmen olarak yurttaş belediye başkanlarına ‘şehrin emin insanısın’ diyerek mührü seçim günü sandıkta teslim etti.
İTİRAZLAR YÜZÜNDEN DEVİR GECİKİYOR
İtirazların olmadığı yerlerde ilçe seçim kurulları belediye başkanlığı mazbatalarını teslim ederek başkanların hizmetlerine başlamasına izin verdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere ilçe belediyelerinin bazılarında da itirazlar sonrasında sandık sayımlarının hala sürmesi gerekçesi gösterilip halkın verdiği mazbata başkanlara ulaşmadı. Başkanlık koltuğunu kaybeden seçimin mağlubu belediye başkanlarında yeni seçilen başkanlara koltuklarını devir etmedikleri gözleniyor.
AKAY’A DEVREDECEK, SÖZLÜ’DEN DEVİR ALACAK
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine ezici bir üstünlük ile seçilen Seyhan’ın CHP’li Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye içerisinden kötü duyumların gelmeye başladığının altını çizerek mazbatanın verilmesinin geciktirilmesinin Adana’ya zarar verir noktaya geldiğini ifade etmekten kaçınmıyor. Karalar, Azim Öztürk’ün kendisine teslim ettiği Seyhan Belediye Başkanlığı görevini Akif Kemal Akay’a teslim edip Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu da Hüseyin Sözlü’den devir alacak. Elbette ki Hüseyin Sözlü devir için belediyede hazır bulunur ise.
İDARE ZAAFİYETİ MAALESEF BAŞ GÖSTERİYOR!
Mazbataların geç verilmesi ve itirazlar nedeniyle sandıktaki oyların sayımlarının yeniden yapılması başta belediye başkanlarını mağdur ettiği gibi belediyelerdeki belirsizlikler nedeniyle hizmetler de adeta askıya alınmış durumda. Belediye içinde muhatap bulamaz duruma gelindiği gibi, görevlendirme yapma noktasında da elde kalan mevcut daire amirlerinin zorluk çektikleri, bütün işlerin adeta durma noktasına geldiği ifade ediliyor. Son olarak Portakal Çiçeği Karnavalı’nda idarenin zafiyeti mazbatanın gecikmesi ve başkanlık makamının doldurulmaması nedeniyle bir şekilde kendisini hissettirdi.