Halkın tercihi 'Erdoğan'

Türkiye genelinde oyların yüzde 52,1'ini Erdoğan, yüzde 47,9'unu Kılıçdaroğlu aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan rakibi olan Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na fark atarak seçimleri kazanıp 13.Cumhurbaşkanı oldu.

ADANA’DA KILIÇDAROĞLU FARK ATTI

Türkiye genelinde 14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyları artırarak zafere ulaşan Recep Tayyip Erdoğan ile rakibi Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı 2 milyon 174 bin civarında oldu. Adana’da Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 54.03 oranında oy alırken, Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 45.97’de kaldı. Seçimlerin ilk turunda da Adana’da Kemal Kılıçdaroğlu rakibini geride bırakarak birinci olmuştu.

4 İLÇE KILIÇDAROĞLU, 11 İLÇE ERDOĞAN DEDİ

14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1.turunda Adana’nın ilçelerinden Ceyhan, Seyhan, Çukurova ve Karataş’ta Kemal Kılıçdaroğlu seçimi önde tamamlamıştı. Diğer 11 ilçede ise Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakmıştı. 28 Mayıs seçimlerinde ise tablo değişmedi. Kemal Kılıçdaroğlu 4 ilçede, Recep Tayyip Erdoğan’da 11 ilçede yine seçimleri farklı tamamlayan isimler oldular.

OĞAN VE İNCE’NİN OYLARININ DAĞILIMI

Adana’da 14 Mayıs’taki ilk tur seçimlerinde alınan oyların üzerine yüzde 3 oranında Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 2,5 oranında da Recep Tayyip Erdoğan artış sağlayarak ipi göğüslediler. Adana’da ilk turda Sinan Oğan’ın aldığı 4.82 oy ile Muharrem İnce’nin yüzde 0.37 oranındaki oyları da bu sonuçlara göre Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında dağılmış oldu. Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra Adana AK Parti İl Binası önünde kutlamalar yapılarak zaferin mutluluğu yaşandı.