Hani anket yapacaktınız?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve başladığında önünde bulduğu kamuoyunun 'Sinan Gül Köprüsü' diyerek isimlendirdiği Yavuzlar Güney Köprüsü'nü yapmayı düşünmediğini belirterek 'Rantabl değil. Şehrin önceliği bu değil. Gerekirse halka sorup anket yaparız. Ama ben yapmayı düşünmüyorum' diyerek karşı çıkmıştı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve başladığında önünde bulduğu kamuoyunun ‘Sinan Gül Köprüsü’ diyerek isimlendirdiği Yavuzlar Güney Köprüsü’nü yapmayı düşünmediğini belirterek ‘Rantabl değil. Şehrin önceliği bu değil. Gerekirse halka sorup anket yaparız. Ama ben yapmayı düşünmüyorum’ diyerek karşı çıkmıştı.

KARALAR’I UYARDILAR

Bugün gelinen noktada Başkan Zeydan Karalar geçmişte söylediği sözlerin aksine yaparak 21 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan ihale ile köprünün 5.ayağını ve 6 aralığının ikmalini gerçekleştirme kararı alarak ihale çıktı. Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde Başkan Zeydan Karalar’a bu köprünün tamamlanmasının rantabl olmadığı yönünde telkinlerde bulunulduğu, buna rağmen Karalar’ın talimat vererek köprüyü tamamlamak istediği öğrenildi.

NE DEĞİŞTİ DE DÖNÜŞ YAPTINIZ?

‘Halk ile birlikte yönetme’ ilkesiyle hareket ettiğini belirten Başkan Zeydan Karalar’ın anket yapmaktaki kastının halka danışmak olduğunu belirten Adanalılar, Başkan Karalar’ın bir şekilde köprüyü tamamlama konusunda ikna edildiğini düşündüklerini belirtiyorlar. Oysaki şiddetle karşı çıktığı köprü konusunda ‘Ne değişti ki böyle dönüş yaptınız?’ sorusunun kendisine sorulup tepkilerin oluşacağını katılımcılığı ön planda tutan belediye başkanlarının kendilerine sorması gerektiği vurgulanıyor.