HATA YAPIYORSUNUZ UYARISI

AK Parti ve MHP'li Belediye Meclis Üyeleri dün toplanan belediye meclisinde Başkan Zeydan Karalar'ın yönettiği belediyeyi eleştirip uyarılarda bulundu. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, AK Partili Ozan Gülaçtı ve Vedat Gündoğan ihalelerin yapılış yöntemi, bürokratların başkanı zor durumda bırakması ve belediye gayrimenkullerinin tespit edilerek satışı konusundaki yetki tartışmasında Karalar'ı zan altında bırakan isimler oldular.

AK Parti ve MHP’li Belediye Meclis Üyeleri dün toplanan belediye meclisinde Başkan Zeydan Karalar’ın yönettiği belediyeyi eleştirip uyarılarda bulundu. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, AK Partili Ozan Gülaçtı ve Vedat Gündoğan ihalelerin yapılış yöntemi, bürokratların başkanı zor durumda bırakması ve belediye gayrimenkullerinin tespit edilerek satışı konusundaki yetki tartışmasında Karalar’ı zan altında bırakan isimler oldular.
ÇAY: SÖZLÜ’YÜ BÜROKRATLARI YEDİ
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçesinin doğal afeti yaşadığı dakikalarda Pozantı’daki CHP’li yetkililerin kendisiyle kontak kurmayarak paylaşımlarını bilerek kasıtlı şekilde yaptıklarına işaret etti ve Yol Müdürü Erol Beyin kendisi ile sorunlu olduğunu söyledi. Çay bu konuşmayı yaparken MHP’li Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü bürokratların yediğini kaydedip Karalar’ı da uyardı ve ekledi. ‘Dikkat et senin bürokratlarında seni yemesin’
GÜNDOĞAN: ENVANTERİ ÇIKARIN
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, belediyenin mülkiyetindeki gayrimenkullerin envanterinin yapılmasını istedi. Gayrimenkullerin encümen kararı ile satışına ait gündem maddesinin öne alınması konusu gündeme geldiğinde AK Partili Gündoğan söz alıp ‘350 milyon liralık arsa satışı söz konusu deniliyor. Önce gayrimenkullerin envanterini çıkarıp nerelerin satılacağını herkes bilsin. Böyle davranmak doğru değildir’ dedi.
GÜLAÇTI: BÖYLE İHALE YÖNTEMİ OLMAZ
AK Parti Gurup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, belediyenin açtığı ihalelere dikkat çekip her ihaleye bir kişinin girdiğini, ihalelerin miktarlarının azaltılarak belirli kişilerin ihaleye girmelerinin sağlandığını, uzaktan eğitim konusunda ise başarıya ulaşılamayacak yönteme başvurulduğunu meclis kürsüsünden yaptığı piyasa araştırmalarıyla örneklendirip dile getirdi. Gülaçtı, bu tür ihale yönteminin birilerine imkan sağlama anlamı taşıdığını da izah ederek sözlerini tamamladı.

KARALAR: GEÇMİŞ YILLARA BAKIN!
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tüm eleştirilere belgeleri ve bilgileriyle yanıt verdi. Mustafa Çay’a yanıt veren Karalar, “Benimle muhatap olacaksın, bürokrat ile değil. Dün bu konuyu seninle konuştuk, uzattıkça uzattın. Büyükşehir olarak biz gücümüz oranında her yere yetişiyoruz” yanıtını verdi. Vedat Gündoğan’ın eleştirisine ise Karalar “Önceki yıllardan planlanan arsaları yeni bir şey gibi ortaya koymayın” diyerek karşılık verdi. Ozan Gülaçtı’nın ihaleler konusundaki eleştirilerine zaman zaman kızarak cevap veren Başkan Karalar, ‘Sana teşekkür ediyorum. Geçmiş yıllarda daha fazla ücretle yapılan ihaleleri daha az ücretle yaptığımızı kamuoyuna anlatma fırsatı verdiniz. Bütün ihalelerimizde Adanalı insanların paralarını koruduk. Siz böyle konuşmaya devam edin. Zeydan Karalar’da ve belediyesinde yanlış olmaz. İhaleleri bütün Adanalılar ve Türkiye izliyor. Ben belediyenin parasının bir kuruşunu başkalarına peşkeş çekmem” açıklaması ile yanıtlamış oldu.