Hatimoğulları'ndan yüksek elektrik faturalarına tepki

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, depremzedelere gönderilen 10 bin TL civarında tutarlar içeren elektrik faturalarına tepki gösterdi.

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, depremzedelere gönderilen 10 bin TL civarında tutarlar içeren elektrik faturalarına tepki gösterdi.

Depremin ardından deprem bölgesinde yaşayan yurttaşlar elektrik faturalarının 3 ay boyunca ertelendiğini hatırlatan Hatimoğulları, sürenin dolmasından sonra elektrik dağıtım şirketlerinin faturaları toplu şekilde göndermeye başladıklarının belirtti. Hatay’da depremzedelere gönderilen elektrik faturalarında meblağın 10 bin liraları bulduğunu kaydeden Hatimoğulları, henüz evine geçmeyen ve engelli çocuğuyla yaşayan bir kişiye ise 15 bin lira tutarında fatura gönderildiğinin kaydederek, bu yurttaşın 15 bin liralık faturayı tek seferde ödeme imkanının olmadığını söyledi.

Tülay Hatimoğulları, 21 Mart 2023 tarihli 6974 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararının, “Hatay ilinin tamamı ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan faal ve kullanılabilir durumda olan iletimden bağlı, orta gerilimden bağlı sanayi abone grubundaki ve orta gerilimden bağlı “kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer abone” grubundaki elektrik tüketicileri haricindeki elektrik tüketicilerinin fatura tutarlarının 31.05.2023 tarihine kadar ertelenmesi ve 2023 yılı Haziran ayı itibariyle oluşacak faturaların fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilir”  hükmünü içerdiğini hatırlatarak, elektrik dağıtım şirketlerinin karara uymasının istedi.

Hatimoğulları, aylardır çeşitli şekillerde mağduriyetleri artarak devam eden, yaşamı yeniden kurma mücadelesi veren depremzedelerin tüm faturalarının ve kredi kartı borçlarının silinmesi gerektiğini ifade ederek, depremzedelerin depremden sonraki tüm fatura ve kredi kartı borçlarının silinmesi gerektiğini dile getirdi.