Her şeye muhalefet gibi!

Şevkin 'Denetim Seferberliği' başlatmasını propaganda olarak nitelendirdi

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin dün bir açıklama yaparak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde denetim seferberliği başlatmasına muhalefet şerhi koydu ve ‘propaganda’ diye nitelendirdi. Şevkin ‘Tarım Bakanı samimi değil’ diyerek de açıklamasını özetledi.
 
 
MÜHENDİS VE HEKİM İSTİHDAMINI ARTIRIN
Müzeyyen Şevkin’in açıklamasına temel olan çekincesi özetle şöyleydi. “Üretim alanlarının daralması ve kırsalın geri bırakılması gıdaya erişebilmeyi ve sağlıklı beslenmeyi etkiliyor. 90 binin üzerinde üretim yeri olmak üzere yaklaşık 750 bin kayıtlı gıda işletmesi bulunan Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde 7 bin 4 gıda kontrol görevli belgesi olan personel bulunuyor. Bakanlığın “Seferberlik!” düzenleyerek gıda güvenliğini sağlayabilmesi gerçekçi değil, propaganda amaçlı bir uygulamadır. Bakanlık, bünyesinde etkili gıda kontrolleri yapabilecek atama bekleyen binlerce gıda ve ziraat mühendisi ile veteriner hekim istihdamını kesinlikle arttırmalıdır.”
 
DENETİMİN NE ZARARI VAR?
Müzeyyen Şevkin’in ülke genelinde denetim yapılarak gıdanın kontrol altına alınması çalışmasını inandırıcı olarak nitelendirmemesi ‘her şeye muhalefet gibi!’ şeklinde yorumlandı. Bakanlık bu denetimleri yapmamış olsa ‘Hükümet ve bakanlık kayıtsız kalıyor’ şeklinde yorumlamaya alışık olan muhalefetin, kontrol kararı alıp yapıyor olmasını da ‘ciddiyetsizlik’ olarak nitelendirmek ‘muhalefet yapmak için muhalefet yapılıyor’ yorumlarının da kamuoyunda oluşmasına neden oldu. Adanalı vatandaşlar ve düşünen yazarlar ‘Yapılacak olan denetimin sizce ne zararı olur? Yapılır ise Dünyanın sonu mu? Yapılmaz ise ne söylerdiniz?’ soru ve yorumlarıyla taçlandı.