Herkesten helallik istiyorum

Adana Müftüsü Dr. Hasan Çınar kendisi için düzenlenen programda duygusal anlar yaşadı. herkesten helallik talebinden bulunan Çınar, Adana'da Dini Yüksek İhtisas Merkezi kurulması için de çağrıda bulundu.


Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ankara Müftüsü olarak atanan Adana İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar kendisi için düzenlenen Vefa Programıyla Adana’ya veda etti.
Çukurova ilçesinde düzenlenen programa Adana Valisi Süleyman Elban, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çeşitli il ve ilçe müftüleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile işadamları ve davetliler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban; "Sayın Müftümüz Adana’ya çok önemli hizmetler yaptı. Birlikte çalışma süremizde kendisinin hem din adamlığı hem de yöneticiliği noktasında razıyız. Biz hakkımızı helal ediyoruz. Kendisinden de helallik bekliyoruz" dedi.
Vali Elban’ın ardından kürsüye çıkan Müftü Hasan Çınar duygusal bir konuşmaya imza attı. Beş buçuk yıllık görev süresi boyunca yaptıklarıyla ilgili kısa bilgiler veren Dr. Çınar, "Bu önemli hizmetleri tek başımıza yapabilmemiz elbette mümkün değildi. Başta Sayın Valimiz olmak üzere mütfü yardımcılarım, ilçe müftülerim ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun" dedi.
Adanalı hayırseverlerin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Müftü Dr. Hasan Çınar konuşmasını; "Adana’da bir Dini Yüksek İhtisas Merkezi kurmak istiyorduk. Konuyla ilgili çok önemli adımlar attık ama görev süremiz boyunca bu işi gerçekleştirmek kısmet olmadı. Bunu Adanalılara emanet ederek şehirden ayrılacağım. Din adamlarımız için bu Adana’mıza da yakışacak çok önemli bir proje. Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ni size emanet ediyorum. Bitirmek için elinizden geleni yapacağınıza eminim. Ben hepinizden, tüm Adanalılardan helallik istiyorum. Benden yana da tüm haklarım herkese helaldir" sözleriyle tamamladı.
Hasan Çınar, Cuma günü Ankara Müftüsü olarak yeni görevine başlayacak.
 

müftü veda