İÇ SAHA FOBİSİ BİTTİ!

Adana Demirspor Hatayspor'u 3 golle geçerek sahasındaki ilk galibiyetini aldı.

Spor Toto Ligi'nde sahasında oynadığı iki maçtan birinden yenilgiyle diğerinden beraberlikle ayrılan ve iç saha fobisi yaşamaya başlayan Adana Demirspor, komşusu Hatayspor karşısında şeytanın bacınğını kırdı ve ilk iç saha galibiyetini farklı sonuçla aldı.
Maçın hakeminin Onur Özütoprak (Karabaş) olarak açıklanmasından sonra iç saha fobisi daha da büyüyen ve adeta yüksek gerilim yaşamaya başlayan Mavi Laciverti ekip ilk yarıda Pote'nin penaltı ğgölüyle öne geçtiği maçın son bölümlerinde rakibini adeta sahadan sildi ve ardarda kazandığı gollerle farka gitti. Taraftarlar Berk Yıldız'ın 84'üncü dakika attığı ikinci golden sonra tribünleri bayram yerine çevirdi. Galip Güzel'in 90'ıncı dakikada attığı golden sonra stad deyim yerindeyse yıkıldı.
 BATUHAN'DAN İKİ ASİST
Ligin ilk dört haftasında sadece önceki hafta Adana'da oynanan İstanbulspor maçında son 3 dakikada forma giyen Batuhan Karadeniz, Hatayspor maçında da Teknik Diketör Hakan Kutlu tarafından 69'uncu dakikada oyuna alındı. Oy,unda kaldığı bölümde iyi bir futbol ortaya seriyeleyen Batuhan Karadeniz, 84'üncü dakikada Berk Yıldız, 90'ıncı dakikada Galip Güzel'in attığı gollerin pasını verdi. Maçın uçatma anlarında güzel futbolunu iki asistin yanında golle süslemek isteyen Gökhan Karadeniz'in şutu kaleci Akın Alkan çıkardı. Batuhan Karadeniz, oyunda kaldığı 21 dakuiada gösterdiği performanı, yaptığı asistler ve şutlarıyla maçın görünmez kahramanı oldu.
BU KEZ ADİL OLMAYA ÇALIŞTI
Geçtiğimiz sezonlarda yönettiği maçlardaki yanlı tutumu nedeniyle Adana Demirspor taraftarının tepkisini toplayan ve istenmeyen hakem ilan edilen Onur Özütoprak, Hatayspor kaşısında bu kez adil olmaya çalıştı. Özütoprak, penaltı pozisyonlarına yerinde karar verirken, orta alanda sık sık çaldığı düdüklerle oyunu yavaşlamasına neden oldu.
DEPLASMAN FORMASI TOTEMİ
Sahasında oynadığı iki maçta galibiyete hasret kalan, deplasmanda oynadığı iki maçtan da galibiyekle ayrılan Adana Demirspor, Hatayspor karşısında deplasman forması totemi yaptı. Mavi Lacivertliler, sahaya mavi formaları yerine gri renkteki deplasman formasıyla çıktı. Mavi Laciv ertli ekibin bu totemi tuttu vee sahadan 3-0 galip ayrıldı.
ÇAĞLAR ŞAHİN AKBABA DEVLEŞTİ
Ç.BARIŞ - Adana Demirspor'un Hatayspor karşısında aldığı galibiyette kaleci Çağlar Şahin Akbaba yaptığı kurtarışlarla büyük pay sahibi oldu. Karşılaşmanın 72'inci dakikasında Milan Mitroviç'in penaltıyı kaçırmasının ardından gelişen Hatayspor ataklarında kalesinde devleşti. genç kaleci. ösellikle Murat Paluli4nin 18 içerisinde karşı karşıya kaldığı pozisyonda ayağıyla topu çıkarması maçın kırılma anı oldu. Bu kurtarış sonrasında Adana Demirspor Berk Yıldız ile ikinci golü bularak rahat bir nefes aldı.
İSTENEN DEMİRSPOR SAHALARDA OLACAK
Teknik Direktör Hakan Kutlu, Hatayspor galibiyetinin ardından, “Geçen sene toplamda 15 gol yemiş bir takım çok iyi defan yapan hızlı kontrataklara çıkan bir takıma bir maçta 3 gol bir de penaltı kaçırdık. Bu bizim için çok iyiydi” dedi.  Kutlu, "Maçın geneline baktığımız zaman oyun içinde bazı dönemler sıkıntılar yaşadığımız oldu. Özellikle penaltıyı kaçırdıktan sonra, oyuncuların moral motivasyonunda düşüklük yaşandı. Burada kalecimiz Çağlar çok önemli bir pozisyon çıkartarak takımı oyunda tuttu. İkinci golü yakaladıktan sonra gerçek görmek isteğimiz öz güveni yakalamış, sahada oynatmak istediğimiz futbol oynayan futbolcular vardı. Bu camia şampiyon için iyi oyunculardan kurulmuş bir takım. Bu takıma bizlere güvensinler. Bugün tribünde olduğu gibi bizi desteklensinler. Bu takım maç kazanır maç kaybeder ama mücadeleyi bırakmaz. Bugün oyunu kötü oynadığımız dönemlerde bile inanılmaz mücadele ettiler. Zaten takımın ayakta kalmasında sebep buydu. İki maçtır kendi sahamızda oynadığımız maçlarda kazanamamanın vermiş olduğu gerginlik vardı. Bundan sonra yavaş yavaş istediğimiz Adana Demirspor’u sahada göstereceğiz” sözleriyle toplantıyı sonlandırdı" ifadelerini kullandı.