İHALE YENİDEN ERTELENDİ!

Adana Havalimanının işlevini yitirmesine neden olacağı gerekçesiyle kentin tüm dinamikleri tarafından eleştirilen Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından da ihaleye çıkarılan Çukurova Havalimanı ihalesi süre uzatımıyla ertelendi.

Adana Havalimanının işlevini yitirmesine neden olacağı gerekçesiyle kentin tüm dinamikleri tarafından eleştirilen Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından da ihaleye çıkarılan Çukurova Havalimanı ihalesi süre uzatımıyla ertelendi. Konu Resmi Gazete’de yayınlanarak kamuoyuna duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre 26 Ekim 2020 tarihinde yapılacak olan ihale 20 Kasım 2020 tarihine ertelenmiş oldu.
BARUT: ADANA DARBE YİYECEK
İhalenin ertelenmesinden sonra bir açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, yapımı yılan hikayesine dönem Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle Adana Havalimanının özenden yoksun bırakıldığını söyledi. Barut, Çukurova Havalimanı için verilen 12 milyonluk yolcu garantisini yakalama şansının olmadığının altını çizerek “Gelin israftan kaçınalım. Çukurova Havalimanı'na yaklaşık 500 milyon Euro harcamak yerine bu paranın 10'da biri ile Adana Havalimanı'nın pist uzatma, yenileme, modernizasyon ve gerekli düzenlemesini yapalım.” Dedi.
BULUT: İHALE NEDEN ERTELENDİ?
Çukurova Havalimanının ihalesinin ertelenmesinin gerekçesini soran CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise yaptığı açıklamada “Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinin ardından iptal edilen Çukurova Havaalanı’nın ihalesi bu kez de ertelendi.” İddiasında bulundu. Nisan ayında yapılan ihaleyi Saray’ın müteahhitleri alamayınca iptal edildiğini hatırlatan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Bu ihale neden ertelendi? Saray müteahhitlerinin ihaleyi alamama riski mi var?” diye sordu.