İl içi atamaları yapın

Öğretmenlerin Milli Eğitimden isteği var

Adana’nın Çukurova İlçesi’nde yeni yapılan okulların bazılarının inşaatlarının tamamlanarak kurucu müdürlerin atamalarının yapılmasına karşın il içi öğretmen atamalarının yapılmadığına dikkat çeken öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden bu konuda talepte bulunup ‘lütfen atamaları yapın’ dediler.
AKIBET BELLİ DEĞİL
Gazetemizin haber merkezini arayarak konu hakkında bir örnek de veren okul öğretmenleri, ‘Alparslan Türkeş Ortaokulu il içi atama açılmadığı gibi Meryem Mehmet Kayhan Ortaokulu ile eşleştirilerek Meryem Mehmet Kayhan Ortaokulu öğretmenlerinin bir kısmının bu okula transfer edileceği duyumu bizleri rahatsız ediyor. Elbette bu bir duyum ve söylentidir. Akıbetin belli olmaması nedeniyle bizler rahatsızlık duyuyoruz’ ifadeleriyle rahatsızlıklarını dile getirdiler.
YETKİLİLERE İLETMİŞ OLALIM
Bu durumda yeni açılacak okullara il içi atama isteğinde bulunacak öğretmenlerin hak mahrumiyetine uğrayacağını söyleyen öğretmenler mağduriyetlerinin önlenmesi adına Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini de göreve davet ettiler. Okulların kapanacağı son haftaya kadar atamaların netleşmemesinin bir eksiklik olduğu görüşünde birleşen öğretmenlerin bu taleplerini Çukurova İlçe Milli Eğitim ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine iletmiş olalım.