İlk kadın kooperatifini Adana'da kuruyoruz

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu Adana'da müjdeyi verdi.

İYİ Parti’nin kadın politikalarını belirleyen ve ülke genelinde kooperatif çalışmalarını etkin bir şekilde sürdüren Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu dün Adana’ya geldi ve il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Yanıkömeroğlu, ilk kadın kooperatifinin Adana’da kurulacağını ve Adana’nın da ilklerin kenti olma özelliğini böylelikle sürdüreceğini ifade etti.
YARI ADANALIYIM
Babasının uzun yıllar Adana’da görev yaptığını ve sosyal medya hesaplarında memleketi olarak Adana’nın Seyhan ilçesini yazarak kendilerini Adanalı hissettiklerine vurgu yapan İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, ‘Yarı Adanalı bir kişi olarak ilk müjdeyi burada veriyorum. Adana yine ilklerin şehri olacak. Partimizin kadın kooperatiflerinin kurulması aşamasını buradan başlatacağız” dedi.
KANUNLAR UYGULANMIYOR
Her sabah uyandıklarında bir kadın cinayeti ile gözlerini dünyaya açtıklarını ve bundan dolayı da rahatsız olduklarını belirten Yanıkömeroğlu, kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi adına kanunların olmasına karşın kanunların uygulayıcılar tarafından tam anlamıyla hayata geçirilmediğinden şikayet etti. “Kanun uygulanmaması demek, kadın cinayetlerinin durdurulmaması demektir. Failleri hak ettikleri ceza verilmemek suretiyle kanunlarımız uygulanmıyor. Biz kadın cinayetleri konusunda resmi verilere ulaşamıyoruz. Bu da çok vahim. Ancak STK’ların hazırladıkları verilere ulaşıyoruz. Bu konunun da netleşmesi lazım” açıklamasında bulunan Yanıkömeroğlu, partilerinin genel başkanının da bir kadın olmasından dolayı da gurur duyduklarını ifade etti.
CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ YAŞAYAMIYORUZ
Kadınların şiddete uğramaları konusunda hangi haklarının bulunup bunu nasıl kullanacaklarını bilmediklerine de işaret eden Başkan Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, ‘Şehir şehir dolaşarak bunları anlatıyoruz. Eğitim veriyoruz, bilgi sahibi yapıyoruz. 6284 Sayılı Kanunu’nun hangi hakları getirdiği konusunda kadınlarımızı eğitiyoruz. Kadını nasıl güçlü kılarız? Sorusuna yanıt arayarak kadının ekonomik özgürlüğünü kazanmasını, siyasette daha çok yer almasını, sosyal haklarının daha fazla verilmesini temin etmek adına sürekli çalışıyor, bilgilendiriyoruz. Maalesef diyorum Türkiye’de cinsiyet eşitliğini yaşayamıyoruz. Bu sorun temel sorun olarak karşımızda duruyor. Ama bütün bunları aşacağız. İnancımız tamdır” açıklamasında bulundu.
KOOPERATİFLER NASIL İŞLEYECEK?
Partililerinin sorularını da yanıtlayan Yanıkömeroğlu, Çukurova Belediyesi’nin kurduğu kadın kooperatifinin kendilerinin dışında oluşan bir oluşum olduğunu ve İYİ Parti’nin kuracağı kooperatifin üretilen ürünlerin pazarlanmasına yönelik bir çalışmayı gerektireceğini söyledi. Ürünün üretilmesinin asıl pazarlanması ile değer bulacağını söyleyen Yanıkömeroğlu, Genel Başkan Meral Akşener’in kooperatifler için sürpriz bir isim bulduğunu ve bunu ileriki günlerde açıklayarak hayata geçireceklerini söyledi. İnternet ortamında ulusal bazda el ürünlerinin değerlendirilmesinin hedeflendiğini de belirten İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Yanıkömeroğlu, iller arasında koordinenin de sağlanması ile Pazar payının böylelikle artacağının da bilgilerini aktardı.