İşin içinden çıkamadılar!

Meclis idareye borçlanma yetkisini verdi ama borçlanma bir türlü gerçekleşmedi

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin idareye 169 milyon lira borçlanma yetkisi vermesinin üzerinden 40 gün geçmesine karşın borçlanmaya yönelik bir adım atılamadı. Resmi prosedürleri yerini getirme adına belediyenin yaptığı çalışma şuana kadar netice vermeyince belediye çalışanlarına ödenecek olan paraların da zamanında ödenmemesi nedeniyle çalışanların mağdur oldukları ifade ediliyor.
 
PRESEDÜRLER UZADIKÇA UZADI!
9 Ekim 2019 tarihli meclis oturumunda belediye meclisi Başkan Zeydan Karalar’a 169 milyon lira borçlanma yetkisi vermişti. Bu miktarın 123 milyon 154 bin lirasının halen devam eden hizmetlere olan borçların ödenmesi geri kalan 45 milyon 846 bin liranın da belediyeden alacağı olan çalışanlara ödenmesi meclis kararı ile bağıtlanmıştı. Belediye idaresi bu konuda resmi ve özel bankalar ile görüşmelerini sürdürür iken borçlanma işlemlerinin gerçekleşmesine ait prosedürlerin uzaması nedeniyle para temin edilemedi.
 
ÇALIŞAN KARA KARA DÜŞÜNÜYOR
Para temin edilemediği içinde en fazla belediye çalışanları mağdur oldu. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız muhalefet meclis üyeleri, Başkan Zeydan Karalar’ın borçlanma yetkisini istediği meclis oturumunda ‘Yetkili verin belediye çalışanlarının mağduriyetini hemen ödeyelim’ dediğine işaret edip bu sözün gerçekleşmeyeceğini kendisinin bilmesine karşın siyaseten bir duruş sergilediğini hatırlattılar. Belediye çalışanları ise ‘Belediye yönetimi işin içinden çıkamadı. Bizler mağduruz. İçerde birikmiş alacaklarımız var. Esnafa ve bankalara borçluyuz. Kara kara düşünüyoruz’ diyerek duygularını dile getirdiler.