İşte MHP'nin milletvekili listesi

MHP, aday adaylarına ait listeyi açıklamadan ve 21 Mayıs tarihi olan son günü beklemeden Adana Milletvekili adaylarının listesini açıkladı. Genel merkez tarafından açıklanan listede önceki listede yer alan Seyfettin Yılmaz listeye alınmaz iken, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise Ankara'dan aday gösterildi.

MHP’nin Adana Milletvekili Adayları listesinin ilk sırasında önceki dönem de listede yer alan Muharrem Varlı yer aldı. Muharrem Varlı, 2007 yılından bu tarihe kadar mecliste aralıksız görev alan milletvekili olarak listenin yine birinci sırasındaki yerini korudu. MHP’nin ikinci sırada Ankara’dan daha önce aday olan Ecz. Ayşe Sibel Ersoy’a yer verildi. Ersoy aslen Ceyhanlı olup genel merkezde MKYK’de görev yapıyor. Listenin 3.sırasında Cahit Öztok, dördüncü sırasında ise eski İl Başkanı Yusuf Baş yer aldı.
15 KİŞİLİK LİSTEDE KİMLER VAR?
Adana eski İl Başkanı olarak bir dönem görev yapan Mustafa İzgioğlu ise MHP’nin listesinde beşinci sırada aday yapıldı. İzgioğlu’nu TRT’de kameraman olarak görev yapan Çağrı Şahin (Çukobirlik eski Genel Müdürü Yakup Şahin’in oğlu), işletmeci Firdevs Cingözler, eczacı Yeşim Akkaş, iş kadını Arzu Büyüknacak, avukat Diren Özgür, memur Aziz Sökmen, mali müşavir Mehmet Şahin, ekonomist Neslihan Gök, iş adamı Mustafa Eren ve iş adamı Hasan Çalış izledi.
MHP’nin listesinde yer alan adayların önümüzdeki hafta içerisinde il başkanlığı tarafından düzenlenecek olan bir toplantı ile partililer ve kamuoyu ile paylaşılarak tanıştırılacağı ve seçim startının da bu toplantının hemen ardından verileceği öğrenildi.
 
 
 

MHP aday