İYİ Parti'li Türkkan'a tepki

15 Temmuz Şehit, Gazi Doğu ve Güneydoğu Terör Mağdurları Federasyonu ve 15 Temmuz Konfederasyonu Genel Başkanı Mefahir Olcay, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakını Tahir Gümren'e ettiği küfürler yenilir yutulur bir konu olmadığını söyledi.

15 Temmuz Şehit, Gazi Doğu ve Güneydoğu Terör Mağdurları Federasyonu ve 15 Temmuz Konfederasyonu Genel Başkanı Mefahir Olcay, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın  Bingöl'de şehit yakını Tahir Gümren'e ettiği küfürler yenilir yutulur bir konu olmadığını söyledi. Olcay,  şunları kaydetti:

''Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun bilmeliler ki Şehitlik bizim için kutsal bir makam, şehitlerimizin yakınları ise baş tacımızdır. Kimse bu konuda haddini aşmasın! Milletimiz bu ahlaksız ve müptezel adama şehidimizin yakınına, bacısına bu şekilde küfür edemeyeceğini ve degerlerimiz itibarıyle kabul edemeyeceğimizi açık bir şekilde ortaya koymuştur.  

Bizim değerlerimizde şehidin yeri farklıdır, kadınların yeri çok çok farklıdır. Kalkıp da bir şehidimizin yakınına, bacısına bu şekilde küfretmeyi değerlerimiz itibariyle asla kabul edemeyiz. Bu ahlaksız müptezel adam gereğini yapmalı ve milletin olan vekillikten istifa etmelidir. 
Milletin emanetini ve vekaletini, TBMM'de yapmaya çalışan Gazi Meclis'in de bizim  duygu ve düşüncelerimiz gibi hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Milletimizin ırzını, namusunu korumakla mükellef olan bir kişinin, siyasi tarihimizde eşine rastlanmayan böyle menfur ve galiz bir küfürle şehidimizi, bacısını ve bütün milletimizi rencide etmesi kabul edilemez. Bunun için adını bile zikretmek istemediğimiz o malum kişinin partideki görevinden istifa etmesi yetmez, milletin vekilliğinden de acilen istifa etmelidir.''

Mefahir Olcay Lütfü Türkkan