İzmir kadar olamadılar!

Yerel basına destek verilmesi gerektiğini her zeminde ifade ediyorlar ama gerçek hayatta ifadelerden tamamen uzak kalıyorlar

Yerel basının desteklenmesi noktasında basın kuruluşlarının önemli gün ve kutlamalarında yaptıkları açıklamalar ile ‘yanında’ olduklarını ifade eden Adana’daki yerel siyasetçilerin maalesef yerel basına destek olamamaları ‘İzmir kadar olamadılar!’ sözünü söyletmek zorunda kaldı.
BASIN ÇALIŞANLARI ÜZGÜN
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerel basına katkı olması açısından meclis kararlarının yerel gazetelerde yayınlanması konusunda karar aldı. Bu kararın arkasında duran İzmir Büyükşehir Belediyesi her zeminde ilan ve abone yöntemi ile yerel basını destekliyor. Buna karşın Adana’daki belediyelerin sözle yerel basına destek verir açıklamalarıyla konuyu geçiştirip katkı adına hiçbir çalışma yapmamaları kötü günler geçiren yerel basın çalışanlarını üzüyor.
RECAİ MERCİMEK YEREL BASINA SAHİP ÇIKTI
Ocak ayı belediye meclis oturumunda yerel basının desteklenmesi adına bir konuşma yapan İYİ Partili Recai Mercimek meclis kürsüsünden gazetelerin içinde bulunduğu sıkıntıyı dile getirip ‘belediye olarak destek vermek durumunda olalım’ çağrısında bulundu. Lakin Mercimek’in bu çağrısından sonra gerek belediye yönetimlerinin gerekse de uygulama noktasında siyasi erkin hiçbir çalışma içinde olmaması basın kuruluşlarında tepkiye neden oldu.
ODALAR, BORSALAR VE STK’LAR KAYITSIZ KALIYOR
365 gün boyunca basın açıklamalarını ve toplantılarına ait kamuoyuna duyurulması gereken önemli haberlerini yayınlatabilmek için yerel gazetelere 1 gazete aboneliğini reva gören Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası başta olmak üzere meslek örgütleri, STK’lar ve diğer kuruluşların da hamasi nutuklar içindeki tavırlardan uzak kalmamaları, yerel basına destek verememeleri tepkilerin merkezine oturdu. Yerel gazeteler bu konuda kendilerine sunulan 1 gazetelik abone olma teklifini ret ederek tavır içine girdiler.
KENDİ SORUNLARINA DUYARSIZLAR
Adana’da gazetecilerin mesleki sorunlarını çözmek, üyelerinin yanında olup her türlü sıkıntısını çözmekle görevli olan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin de yönetim kurulu üyeleri arasındaki iç çekişme nedeniyle konudan uzak kalması tepkilere neden oluyor. Gazete kuruluşları ile toplantı yapan ÇGC Başkanının sorunları aktarmak ve çözüm yolu bulmak için yetkililerden randevu alarak yapılması istenilen görüşmeleri ertelemesi de meslektaşları tarafından tepkiyle karşılanıp ‘kendi sorunlarına duyarsızlık’ olarak nitelendiriliyor.
 

yerel basın destek abone