Kaçak kesimlere ani baskın

Adana'nın özellikle Güney mahalleleri ile Yüreğir ilçesindeki bazı mahallelerde kaçak et kesimi yapanlara karşı adeta savaş açıldı. Denetimler sonrasında kaçak kesim yapılan yerler konusunda tutanaklar tutularak yetkili mercilere iletildi.

Adana’nın özellikle Güney mahalleleri ile Yüreğir ilçesindeki bazı mahallelerde kaçak et kesimi yapanlara karşı adeta savaş açıldı. Denetimler sonrasında kaçak kesim yapılan yerler konusunda tutanaklar tutularak yetkili mercilere iletildi.
Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur’un son dönemlerde kaçak et kesimi yapılması yönünde kendilerine gelen şikâyetleri de dikkate alarak Yüreğir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği denetimlerde uygunsuz ortamlarda ve denetimden uzak hayvanların kesilmesine yönelik çalışmalar meyvesini veriyor. Seyhan Mahallesi’nin Mezbahaneler Yolu üzerinde bulunan hanlarda ve evlerin bodrum katlarında kaçak kesim yapılan yerlere yapılan baskınlarda çok miktarda et ele geçirildi.
Konu hakkında gazetemize bilgi veren Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, ‘Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş Bey bu konuda çok titiz. Kendisine buradan şükranlarımızı sunuyorum. Kaçak et kesimi ve at ile eşek kesimlerinin kentimize vermiş olduğu zarara dur demek durumundayız. Uygun ortamda işini düzgün yapan kasap esnafımızı da adeta bu gibi kötü niyetli ve dürüst olmayan insanların davranışı sektöre yani mesleğimize de sekte vuruyor. Oda olarak denetimlerimizi sürekli sıklaştırıyoruz. Ramazan Bayramı öncesinde önlemlerimizi artırdık’ dedi.
Yüreğir Belediyesi yetkililerine de ayrıca teşekkür eden Saruhan Yağmur, mahalle halkından da kaçak kesimlerle ilgili ihbarlarda bulunarak kendilerini bilgilendirmelerini, en yakın zabıta kuruluşlarına konudan haberdar etmelerini istedi ve Adanalılar’a sağlıklı et yedirmek için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.