Kadın girişimcilere lavanta desteği

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Adana'daki 4 kadın girişimciye toplam 20 dekar alana lavanta ekimi için destekte bulundu.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Adana'daki 4 kadın girişimciye toplam 20 dekar alana lavanta ekimi için destekte bulundu.

 

Yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda kadın girişimci ve kadın kooperatiflerinin lavanta ekimine ilgi gösterdiği ve bu ilgi nedeniyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün de lavanta ekimine destek verdiği belirtildi.

Açıklamada, son olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu'nca lavanta ekimi yapmak isteyen 4 kadın girişimciye, 5'er dekar alandan toplam 20 dekarlık alan için lavanta fidanı desteğinde bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen kadın girişimci Bediye Arı, daha önce komşularının lavanta ekimine başladığını ve oradan görerek destek için başvurduğunu belirtti.

Girişimci Yeter Ocak ta, 5 dekarlık alanda lavanta yetiştirmeye başladığını ifade ederek, Bölgede lavantanın yaygınlaşmasıyla buraya gelenlerin sayısı da artacak ifadesini kullandı.

Girişimci Kadınlar Tapan Eli Kadın Kooperatifi Başkanı Hilal Köz ise, gerek belediyelerin gerekse Tarım ve Orman Bakanlığı'nın projeleri sayesinde Feke ilçesinde lavanta üretiminin yaygınlaştığını kaydederek, şunları belirtti:

Biz ilk olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Genç Çiftçi Projesi' ile 4 arkadaş lavanta üretimine başladık. Daha sonra farklı projelerle 40'a yakın lavanta bahçesi oldu. Kırsal turizme çok büyük destek veriyor. Geçen yıl salgına rağmen fazlasıyla ziyaretçi vardı. Bu bölgeyi yamaç paraşütü, lavanta bahçeleri gezisi ile kırsal turizm bölgesi yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz gelen ziyaretçilerin bir gün de olsa kalmasını sağlayacak konaklama imkanlarını sunmak.

 

Kadın lavanta