Kadın Meclisi'nden TBMM raporu'na Tepki

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddet Komisyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Boşanma Komisyonu'nun raporuna tepki gösterdi.

Kent Konseyi Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuyla ilgili basın açıklaması yapan komisyon üyeleri; kadınların ortak kazanım ve haklarının boşanmaları bahane edilerek ellerinden alındığını belirtti.
 
Açıklama şöyle devam etti:
 
“Oysa Türkiye genelinde kadın hareketi 1990'dan bu yana 4320 kadının korunması ve iyileştirilmesine çok emek vermiştir. Biz 6284 sayılı kanunun uygulanmasındaki eksikliklerden bahsederken, TBMM Boşanma Komisyonu'nun raporuyla kazanılmış haklarımız ve emeklerimiz adeta hiçe sayılmış, elimizden alınmıştır.
 
Ülkemizde her gün çocuk istismarı, taciz, tecavüz ve benzeri olaylar yaşanmakta, kadına yonelik her türlü şiddet gündemden bir türlü düşmemektedir. Bu tür politikalarla kadına karşı şiddeti çözmek yerine dolaylı yoldan da olsa destek verilmektedir. Kadına karşı şiddet suçu işleyenlerin yaptıkları yanlarına kar kalmakta, sanki birileri onlara “siz devam edin, biz arkanızdayız” mesajı vermektedir.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Boşanma Komisyonu tarafından yayınlanan bu talihsiz raporu kınıyor, kazanılmış haklarımızı korumak için mücadeleye devam edeceğimizi bildiriyoruz.”
 

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddet Komisyonu TBMM