Kadınlar Günü Kutlu Olsun

ABD Adana Konsolosu Alejandro "Hoot" Baez açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (A.B.D) Adana Konsolosluğu adına, bölgemizdeki okuyucuların Uluslararası Kadınlar Günü’nü kutlarım! Birleşmiş Milletler’in 8 Mart’I Uluslararası Kadınlar Günü olarak ilanettiği 1975 yılından beri, dünyanın her yerinde toplumlar bu tarihte kadınların sosyal, ekonomik, kültürel, ve politik kazanımlarını anmak ve aynı zamanda kadınların eşitliği yolundaki gelişimimizi düşünmek için toplanıyor. A.B.D.’de biz de tüm Mart ayını Kadın Tarihi Ayı olarak kultuyoruz!
Kadınlar ve kız çocukları dünya nüfusunun yarısını oluşturuyor, oysa siyasi ve ekonomik güç yönünden yetersiz, fakirlik yönünden fazla temsil ediliyorlar. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve ayrımcı yasalar ve pratikler gibi engeller, birçok kadının gelişime giden yolunu kapatmaktadır.
A.B.D., kadınların ekonomik ve siyasi alanlardaki eşitliği yönünde büyük adımlar atmıştır, ancak hala uzun bir yolumuz var. Kadınlar, A.B.D.’deki en hızlı büyüyen girişimci grubu olup, tüm işletmelerin  %40’ından  fazlasına sahipler. Ancak, 2018 yılında, Fortune 500 şirketlerinden sadece 25’inin CEO’su kadındı. Dahası, kadınlar eğitimsel kazanımda erkekleri geçmiş olmalarına rağmen, aynı iş için ortalama olarak erkeklerden daha az para kazanıyorlar. Kasım 2018 A.B.D. ara seçimleri 116 kadının Kongre’ye seçilmesi ile – ilk  iki Müslüman kadın da dahilolmak üzere – tarihimizin en yüksek kadın temsilci sayısıyla sonuçlandı. Bununla beraber, Kongre üyelerinin sadece beşte biri kadınlardan oluşuyor.
Kadınların güçlenmesi küresel bir sorun. Bu nedenle, kendi ülkemizin eksikliklerinin farkında olarak, A.B.D. Adana Konsolosluğu olarak bölgemizde kadınların eşitliğini teşvik etmek için aktif bir şekilde çalışıyoruz. Eşit hakları korumak ve hane içi ve cinsel suistimali engellemek için düzenlenen eğitim ve konferansları destekliyoruz.  Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddete Yönelik 16  Günlük Aktivizm için paneller, yuvarlak  masa  toplantıları, ve sosyal medya kampanyaları düzenledik. Beş yıldır, bölgemizdeki kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ve topluluklarında rol model olmaları için gereken beceri ve kişisel grupları edinmelerini sağlayan Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi’ni destekledik. Ve son üç yıldır, A.B.D. Adana Konsolosluğu olarak Dışişleri Bakanlığımızın Uluslararası Cesur Kadınlar ödülü için bölgemizden güçlü adaylar belirledik.
Adana’daki  ilk  altı ayım içerisinde, kadınların eşitliği için daha fazla gelişme yönünde yol açan bir çok güçlü kadınla tanışma onuruna eriştim. Uluslararası Kadınlar Günü yılda sadece bir kez gelebilir,  ama biz  burada bütün yıl, herkes için daha eşit toplumlar inşa etmek için birlikte çalışıyoruz.