Kadınların kebap ve yöresel yemekler sunumu

Kadını Geliştirme ve Dayanışma Derneği, Osmaniye İş Kadınları Derneği, AB Uyum ve Geliştirme Derneği'nin ortaklaşa organize ettiği 'Adana Kebabı ve Yöresel Yemekler Tanıtım Toplantısı' Yüreğir'de tanıtıldı.

Kadını Geliştirme ve Dayanışma Derneği, Osmaniye İş Kadınları Derneği, AB Uyum ve Geliştirme Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği ‘Adana Kebabı ve Yöresel Yemekler Tanıtım Toplantısı’ Yüreğir’de tanıtıldı.
Feride Demir, Şerife Karakuş ve Yasemin Him ile Kasrı Kervan Sahibi Bilal Serttaş’ın da katkı koyarak sunum haline dönüşen etkinlikte zırh ile yapılan Adana Kebabı showu görülmeye değerdi.
Yöresel yemeklerimizden şıhılmahşi, Irgatşı, analıkızlı, tahinli lahana sarması, fellah köftesi, Adana mantısı, Şam tatlı, karakuş un tanıtımı yapılarak misafirlere ikram da bulunuldu. Adana’nın tarihi ve kültürel derinliği Anadolu, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz arasındaki köprü konumu, doğal güzellikleri, misafirperver insanları, gelişmiş ulaşım ve konaklama imkanlarıyla önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Şerife Karakuş “gastronomi trendleri arasında  Adana‘nın Yöresel yemeklerini  tanıtmak için bugün toplandık. Adana Mutfağı Malzeme çeşitliliği, kalitesi ve zenginliği ile Türk mutfağında yerini koruyor. Adana’ya dışarıdan gelen  Adana Kebabını  yemeden gitmezler” dedi.
Programa Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altınsu, Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Bolkan AKDAM üyesi Av. Muhal İkikardeş ve misafirler katılım sağladı.