Kamu bankaları ADALETSİZ davranıyor!

Kamuya ait Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank'ın reklam ve tanıtıma ayırdıkları bütçeyi yaygın basındaki gazeteler ile ulusal TV'lere kullanıp programlara sponsor olma, reklam verme yöntemi ile de belirli basını finanse etme yatkınlığı yerel basın kuruluşlarında 'bu adaletsizliğe son verin' çığlıklarının yükselmesine neden oluyor. Meslek örgütleri olan gazeteciler cemiyetlerinin ve federasyonların bu konuda tepkileri dile getiren yaklaşım içinde olmaları da bekleniliyor.

Kamuya ait Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank’ın reklam ve tanıtıma ayırdıkları bütçeyi yaygın basındaki gazeteler ile ulusal TV’lere kullanıp programlara sponsor olma, reklam verme yöntemi ile de belirli basını finanse etme yatkınlığı yerel basın kuruluşlarında ‘bu adaletsizliğe son verin’ çığlıklarının yükselmesine neden oluyor. Meslek örgütleri olan gazeteciler cemiyetlerinin ve federasyonların bu konuda tepkileri dile getiren yaklaşım içinde olmaları da bekleniliyor.
AÇIKLAYAN ÖĞRENELİM
Yaygın basındaki belirli gazetelere haftanın belirli günlerinde sırf kaynak temin etmek gibi gözüken reklam ve tanıtımları sürekli hale getirir gibi kullandırtması yerel basın mensuplarında rahatsızlık yaratmaya başladı. Belirli TV kanallarının programlarına sponsor olarak aynı yöntemin izlenmesi de yine rahatsızlığın ana kaynağını oluşturuyor. Oysaki devlete ait kamu bankaları ile yerel basın mensupları da çalışıyor ve tüm iş ve işlemlerini bu bankalar ile yapıyor. Reklamda yerel basını yok saymak tavrının süreklilik arz eder duruma gelmesine tepki gösteren yerel gazeteler ‘Bunun bir nedeni var ise açıklasınlar. Hep belirli gazetelere reklam verilir. Belirli TV kanalları dışına çıkılmaz. Bu dengeyi ve dağılımı kim, hangi ölçüyü kıstas alarak yapıyor? Yerel gazeteleri yok mu sayıyorsunuz?’ dediler. Bu arada her üç bankanın yetkililerinin yerel basın kuruluşlarının akıllarını kurcalayan bu soruya yanıt vermeleri de bekleniliyor.