Kamu işçilerine ek ödeme tarihleri belli oldu

Devlet ve devlete bağlı kurumlarda çalışan işçilere 2022 yılında verilecek ek ödeme tarihleri belirlendi.

Devlet ve devlete bağlı kurumlarda çalışan işçilere 2022 yılında verilecek ek ödeme tarihleri belirlendi. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, 2022'de verilecek ek ödemenin ilk yarısı 4 Temmuz 2022'de, diğer yarısı ise 16 Aralık'ta 2022 yapılacak. 

Kamu işçilerine ek ödeme 

Genel ve katma bütçeli kamu kuruluşları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kuruluşlar, belediyelerde işçi statüsünde çalışan kamu işçilerine yılda "her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere" ek ödeme (ilave tediye) uygulanıyor. 

Kamu işçilerine bir aylık tutarındaki ek ödemenin (ilave tediye) yılın ilk yarısında ve ikinci yarısıda olmak üzere iki taksit olarak ödeniyor.

Kamuda kadroya geçen taşeron işçilere de ek ödeme yapılırken, belediye şirketlerinde kadroya geçirilen taşeron işçiler ek ödeme alamıyor. Ek ödeme miktarı günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. Ek ödeme işçinin brüt maaşına göre artıyor.

Ek ödeme, 4 Temmuz 1956’da kabul edilen 11 Temmuz 1956 tarih ve 9355 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması ve 6452 sayılı Kanunla 6212 sayılı Kanunun 2’nci Maddesinin Kaldırılması Hakkında Kanun hükümlerine dayanılarak yapılıyor.

 

işçi kamu